Raj izgubljeni

Raj izgubljeni - Cees Nooteboom | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Cees Nooteboom
DIMENZIJA
7,98 MB
IME DATOTEKE
Raj izgubljeni.pdf
ISBN
9490147953266

OPIS

Raj izgubljeni poveže na videz nepovezani zgodbi dveh neznancev: Brazilke Alme, ki skuša v Avstraliji preboleti travmo iz rodne dežele, in nizozemskega literarnega kritika Erika, za katerega je življenje izgubilo sleherni smisel in se v deželi aboriginov znajde po službeni dolžnosti. S humorjem, referencami na znamenita dela svetovne literature in številnimi skrivnostmi mitoloških razsežnosti pripoved raziskuje globino vpliva, ki ga ima lahko kratko naključno srečanje na potek naših življenj v času, ko je raj že davno izgubljen.Cees Nooteboom (1933) velja za enega najpomembnejših sodobnih nizozemskih avtorjev, njegovi odmevni romani, zbirke kratke proze, pesniške zbirke in potopisi so prevedeni v več kot dvajset jezikov. Za svoje delo je prejel več prestižnih nagrad, leta 2009 tudi najpomembnejšo nagrado nizozemske književnosti, Prijs der Nederlandse Letteren.

S humorjem, referencami na znamenita dela svetovne literature in številnimi ... Avtor: Pablo Auladell. Festival of Walks 2020.

Delo, ki je izšlo leta 1667, naj bi bilo temeljni mejnik v razvoju angleške poezije, morda še pomembneje pa je, da je Miltonova podoba Satana bistveno zaznamovala predstavo prebivalcev zahodne Evrope o tem zlobnem bitju. Raj izgubljeni. Raj izgubljeni poveže na videz nepovezani zgodbi dveh neznancev; Brazilke Alme, ki skuša v Avstraliji preboleti travmo iz rodne dežele, in nizozemskega literarnega kritika Erika, za katerega je življenje izgubilo sleherni smisel in se v deželi aboriginov znajde po službeni dolžnosti. Raj izgubljeni je preplet dveh osebnih zgodb, navidez nepovezanih, na videz različnih.

POVEZANE KNJIGE