Prareka

Prareka - Tone Rode | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tone Rode
DIMENZIJA
3,68 MB
IME DATOTEKE
Prareka.pdf
ISBN
7434837036240

OPIS

Naslov pričujoče pesniške zbirke Toneta Rodeta, Prareka, na videz sugerira prehajanje, minevanje, odtekanje časa. A besede »prareka«, četudi mislimo, da jo razumemo, ne najdemo v Slovarju slovenskega knjižnega jezika, pač pa v slovarju sanskrta, ki ponuja nekoliko nepričakovano razlago, njen pomen je namreč »obilje«. Podobno tudi poezijo Toneta Rodeta zaznamuje poetološka raznovrstnost, ob tem pa ostaja izrazito refleksiven pesnik s posluhom za natančnost izraza in jezikovno razgibanost.

7. JUNIJ Vodnikova domačija, Ljubljana ob 19.00: namig za poletno branje - Goran Kajti Mura je prareka, ki je že od zmerom tekla svobodno, neodvisno od nas in naših kratkih, nepomembnih življenj.

Tone Rode, pesnik, prevajalec in direktor založbe Družina bo predstavil svojo novo pesniško zbirko Prareka in spregovoril o svojih družinskih in duhovnih koreninah. Leta 2009 se je iz Argetnine, kjer je bil rojen leta 1969, preselil v Slovenijo, domovino svojih staršev. Novembra 2015 pa je pri založbi Beletrina izšla njegova četrta pesniška zbirka Prareka.

POVEZANE KNJIGE