Pismo Adni

Pismo Adni - Samira Kentrić | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Samira Kentrić
DIMENZIJA
8,21 MB
IME DATOTEKE
Pismo Adni.pdf
ISBN
3158715416903

OPIS

"Begunci. Otepamo se jih, nočemo jih, ne maramo jih, bojimo se jih. Oni se drugačni, zahtevni, nehvaležni, necivilizirani in nevarni. Naj ostanejo tam, kjer so, ali gredo drugam. Angažirana, humana, črnohumorna knjiga o njih, ki pa pove več o nas." - Zoran SmiljanićAdnina skrbnica Hasima je deklici zapustila pismo. Ko se odpravlja na pot, Adna odkrije tudi delovno mapo s skicami za kritična dela, ki jih je ustvarjala Hasima. Če pismo konča Adnino že tako ne brezskrbno otroštvo, ji ilustrirani komentarji iz mape razkrijejo še dvojna merila dežel, kamor se zatekajo begu...

Risoroman je umetnica, ki s svojim delom komunicira, kar je v družbi nereflektirano, neprijetno ali skrito, ustvarjala tako, da se je najprej posvetila slikovnemu delu. Ilustrirana knjižica Pismo Adni se je oglaševala kot grafični roman, Adna pa kot risoroman, a kot pravi umetnica, gre za isti likovni način pripovedovanja zgodbe, le termin risoroman se je sčasoma pri nas bolj uveljavil. »Grafični roman sicer razumem nekoliko širše, saj lahko vanj vključiš več različnih elementov, recimo tudi ... Osrednjo zgodbo v delu Pismo Adni pripoveduje Adnina pokojna skrbnica, ki je deklici v primeru svoje smrti zapustila pismo in nekaj opozoril, na kaj naj bo pozorna, če se odloči za beg.

Ko se odpravlja na pot, Adna odkrije tudi delovno mapo s skicami za kritična dela, ki jih je ustvarjala Hasima. Če pismo konča Adnino že tako ne brezskrbno otroštvo, ji ilustrirani komentarji iz mape razkrijejo še dvojna merila dežel, kamor se zatekajo begunci.

POVEZANE KNJIGE