Bleščeče celjske zvezde

Bleščeče celjske zvezde - Ivan Sivec | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
9,36 MB
IME DATOTEKE
Bleščeče celjske zvezde.pdf
ISBN
3942610555636

OPIS

V drugem delu je zaobjetih osemdeset let vzpona treh najpomembnejših celjskih grofov. Bili so izjemno podjetni in spretni, ob strani pa jim je stala tudi sreča. To obdobje zaznamuje usodna dedna pogodba z vovbrškimi, več manjših spopadov s sosedi, pogrofovljenje in preselitev z Žovneka v Celje.Kar tri temne zvezde Turnških pa so razkrile, kaj so delali Celjski v dunajski javni hiši, kako so, še preden so jih poknežili, zidali knežji dvor in kako se je v Celju vnel vsesplošni pretep ob kosovski bitki. Največ pa je zapisanega o Friderikovi ženitvi in veliki bitki pri Nikopolju. Je zadnje dvoje res prineslo Celjskim največ blagostanja?

Celjskem / Ivan Sivec ; [spremna beseda Tone Ravnikar ; fotografije Ivan Sivec in Pokrajinski muzej Celje ; portreti Jože Barachini] Postavitev: Tri temne zvezde so bili Turnški, predniki kronista Modesta, ki so razkrili marsikaj, kar ni smelo v uradno kroniko. Na primer kako so grofje Celjski obiskovali dunajsko javno hišo, gradnja knežjega dvora, še preden so postali knezi, veliki celjski pretep v času kosovske bitke. Bleščeče celjske zvezde (eknjiga) ISBN 13 9789616868686.

Celjskemu, zato pa sta toliko obširneje popisana njegova poroka in reševanje ogrskega kralja Sigismunda v bitki pri Nikopolju. Živeli so na gradu Žovnek jugozahodno od Braslovč. Največ koristi so imeli od mitnin, dobro vzdrževane najemniške vojske in posojanja denarja.

POVEZANE KNJIGE