2nd hand emotions

2nd hand emotions - Tomislav Vrečar | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomislav Vrečar
DIMENZIJA
11,15 MB
IME DATOTEKE
2nd hand emotions.pdf
ISBN
1802536234333

OPIS

Romaneskni prvenec Tomislava Vrečarja 2nd Hand Emotions, ki dobi ime po trgovini z rabljenimi oblačili v stari Ljubljani, je ljubezenski roman mladega trojčka, Primorcev iz italijanske in slovenske Gorice: pripovedovalca - pesnika Thompsona ter mladih zakoncev Fragole in Mastina, ki se v letih 2000-2002 do kraja predajajo užitkom urbane Ljubljane, v kateri njihov zrelostni preizkus sovpade z iztekom slovenske tranzicijske norosti, post-jugoslovanske žurerske psihoze in globalnih političnih sprememb ob 11. septembru 2001.Vrečarjev roma, ki ga razpolavlja nenaden Mastinov samomor, s katerim se Thompsonu primeri Dogodek, je roman o postajanju in spreminjanju in o pogojih, ki morajo biti izpolnjeni, da bi si bil ta romaneskni centralni ego zgodbo o sebi sposoben na novo povedati. V resnici je to klasična romaneskna situacija: zgodba o vstopu v sestavo subjekta. gre za roman o treh različnih načinih, kako stvari v nekem življanskem obdobju zaključiti, roman o treh različnih načinih, kako nekemu ravnanju s svojim življenjem priskrbeti posledice: kako izstopiti iz naporne mladosti. kako izkušnjo prevesti v jezik...

In ker smo že navajeni, da je slovenski protagonist mnogokrat le (alter)ego svojega stvaritelja, Vrečarjev niti ni tako napačen. Kdor pozna hedonistični svet poezije Tomislava Vrečarja, tudi ob njegovem proznem prvencu 2nd hand emotions ne bo pretirano iztirjen. Droge in seks so tisti, ki vsaj na prvi pogled poganjajo tokratno romaneskno pripoved in literarne junake, a na bralca (žal) nimajo podobno psihedeličnega ali vznemirljivega učinka.

2016 / Literatura Veronika Šoster. Tomislav Vrečar: 2nd hand emotions.

POVEZANE KNJIGE