Zima prihaja

Zima prihaja - Mig Greengard, Gari Kasparov | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Mig Greengard, Gari Kasparov
Zima prihaja.pdf

Vzpon Vladimirja Putina, nekdanjega podpolkovnika KGB-ja, na položaj predsednika Rusije leta 1999 je bil močan signal, da se država odmika od demokracije. Toda v naslednjih letih Putin – ki so mu Amerika ter druge vodilne svetovne sile hotele ugoditi – ni prerasel samo v diktatorja, ampak v mednarodno grožnjo. S svojimi ogromnimi viri in jedrsko oborožitvijo se je postavil v središče napadov na politično svobodo in moderno družbeno ureditev, ki potekajo po vsem svetu.Za Garija Kasparova to ni nič novega. Že več kot desetletje je glasen Putinov kritik in na predsedniških volitvah leta 2008 je proti njemu vodil demokratično opozicijo. Toda potem ko so se njegove napovedi o Putinovih namerah leto za letom potrjevale, je spoznal mračnejšo resnico: Putinova Rusija se, podobno kot Islamska država ali Al Kajda, sama opredeljuje za opozicijo svobodnim državam sveta.Ko je Putin postajal čedalje močnejši, je grožnja, ki jo predstavlja, iz lokalne prerasla v regionalno in nazadnje globalno. Kasparov v tej knjigi nazorno pokaže, da razpad Sovjetske zveze ni bil konec, ampak samo menjava letnih časov, ko se je hladna vojna stalila v novo pomlad. Toda zdaj, po letih samozadovoljstva in slabih presoj Zahoda, k nam spet prihaja zima.V knjigi Zima prihaja Kasparov z inteligenco svetovnega šahovskega prvaka, svobodomiselnim prepričanjem in upanjem za svojo domovino razgalja Putina, kakršen je v resnici: pereča nevarnost za Rusijo in svet, ki se skriva vsem na očeh.

Brez naravne ventilacije ostane prekomerna vlaga ujeta v ... Zima prihaja Vlada ni padla, kamion za selitve pa še kar čaka v Savskem naselju. Protesti so neslavno propadli, zato se ekipa, ki jo poganja stranka SD, poslužuje precej provokativnih akcij.

termometer Avtor: Žiga Turk Foto: Klemen Korenjak Priznajte, tisti na drugi strani so nori. Stališča, tviti, kolumne, cele televizijske oddaje so patološke, bolne.