Zgodnjekrščanski spisi

Zgodnjekrščanski spisi Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,72 MB
IME DATOTEKE
Zgodnjekrščanski spisi.pdf
ISBN
5350725385976

OPIS

V tej monumentalni knjigi so zbrana vsa doslej znana najstarejša krščanska besedila, katerih avtorji so nekateri izmed Jezusovih učencev in drugi njegovi sodobniki, ki so širili njegov nauk.Knjiga se ravna po kronološki razporeditvi nastanka teh spisov, kakor jih je razvrstil eden najuglednejših nemških poznavalcev Nove zaveze, Klaus Berger. Vsebuje njegove uvode v posamezne spise. Večino teh besedil je Cerkev sprejela kot svete knjige v t. i. kanon Nove zaveze.Poleg teh so prvič v slovenščini v eni knjigi zbrana tudi vsa tista besedila, ki v ta kanon niso bila uvrščena in so v zgodovini po krivici dobila predznak spornosti (apokrifi). Vsa besedila so prevedena iz izvirnih jezikov.T. i. apokrifna besedila kažejo veliko oznanjevalno sorodnost s kanoničnimi spisi in so izjemne vrednosti, saj so rezultat iste »eksplozije«, ki jo je povzročilo življenje in delovanje Jezusa, Božjega Sina.

Kako živijo krščanska ... Najdemo jih v zbirki Spisi apostolskih očetov in v debeli knjigi Zgodnjekrščanski spisi. Sedem pisem je napisal na poti, ki ni bila čisto navadna.

Slovensko izdajo sta uredila Gorazd Kocijančič in Vid Snoj . Zgodnjekrščanski spisi Kontakt Uredništvo telefon 01-244-3670 [email protected] Podatki o knjigi Naslov: Zgodnjekrščanski spisi Podnaslov: Nova zaveza • Apostolski očetje • Apokrifni evangeliji in apostolski spisi • Papirusni fragmenti • Zgodnje­ krščanska poezija • Jezusova ágrapha Uredila Gorazd Kocijančič in Vid Snoj Zgodnjekrščanski spisi: O luči, ki se razliva po resnici . V knjigi so zbrana vsa doslej znana najstarejša krščanska besedila.

POVEZANE KNJIGE