Štruklji

Štruklji - Boris Kuhar | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris Kuhar
DIMENZIJA
7,56 MB
IME DATOTEKE
Štruklji.pdf
ISBN
2334432390738

OPIS

Štruklji, ta okusna dobrota, so ena največjih slovenskih znamenitosti. Naše gospodinje in kuharji jih pripravljajo že več stoletij. V zadnjem času pa njihova priljubljenost celo narašča. Kako tudi ne bi – saj so vsestranski štruklji skromna postna ali izvrstna praznična jed, lahko so slani ali sladki, jemo jih kot glavno jed, prilogo, posladek ali kot dodatek juhi. Zanje poznamo številne tradicionalne recepte z nadevi, kot je pehtranov, skutni, orehov …, ali modernejše, na primer s hobotnico, škampi, avokadom …Vso to raznolikost smo poskusili zaobjeti v tej knjigi s 100 recepti, ki jih je zbiral, izbral in preizkusil dr. Boris Kuhar. Namenil jih je vsem, ki štruklje radi pripravljajo in jedo, v želji, da bi ta slastna jed še dolgo bogatila slovensko kulinariko.

Štrukelj ne more skriti svojega izvora, saj ga izdaja že ime ... Štruklji sicer niso pogosto na naših jedilnikih, ko so, pa jih vedno delam po enakem receptu, s to razliko, da menjam le zelenjavo, s katero jih napolnim. Tokrat sem imela še nekaj špinače, ki sem jo morala porabiti, nastali pa so zares okusni štruklji, ki jih lahko pojeste kot samostojno jed ali kot prilogo. Kvašeni štruklji - glavna jed, priloga ali sladica - priprava, sestavine : recept Začimbe.si.

K jedi se priležeta vanilijeva krema ali vinski šodo. Nadomestek Vlečeno testo lahko pripravimo po kakšni drugi različici. Štruklji are a traditional Slovene dish, composed of dough and various types of filling.The dish comes in the form of rolls, which can be either cooked or baked, and can have a wide range of fillings.

POVEZANE KNJIGE