Sodobna transakcijska analiza

Sodobna transakcijska analiza - Vann Jones, Ian Stewart | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vann Jones, Ian Stewart
DIMENZIJA
8,87 MB
IME DATOTEKE
Sodobna transakcijska analiza.pdf
ISBN
6272438249489

OPIS

Transakcijska analiza (TA) je miselni model, ki nam omogoča razumevanje človekove osebnosti, odnosov in komunikacije. Razvil ga je pokojni zdravnik Eric Berne.V šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je TA doživela uspeh in slavo po vsem svetu. Širila se je z uspešnicami, kot sta Igre, ki jih igrajo ljudje in Rojeni za zmago.Od takrat se transakcijska analiza čedalje bolj razvija. Teorija se je obogatila in razširila, avtorji so jo proučevali, ocenili in z opazovanjem preverili njeno uporabnost. Po Bernovi smrti (1970) so transakcijski analitiki uvedli v TA nove zamisli in metode, ki zdaj sestavljajo srčiko te stroke. Zdaj je široko mednarodno sprejet profesionalni pristop, ki povečuje učinkovitost delovanja na različnih področjih, od psihoterapije in svetovanja do vzgoje in izobraževanja, komunikacije ter izobraževanja managerjev.Knjiga Sodobna transakcijska analiza je primerna za samostojno učenje ali pa kot osnovno gradivo za izobraževalne tečaje v visokošolskih ustanovah. V celoti zaobjema gradivo za osnovni izpit »TA 101«, ki ga uradno predpisuje Mednarodno združenje za TA (ITAA).

VIR: Ian Stewart, Vann Joines (TA Today) Sodobna transakcijska analiza v sredo, 6. 5.

Jaz priblizno vem, kaksni pristopi so pri tej obliki terapevtskega in diagnosticnega dela - smo imeli enkrat prakticno predstavitev - ne vem pa, kaj te konkretno zanima. Transakcijska analiza; EMDR; Izobraževanje iz supervizije; Čuječnost; Terapija sprejemanja in predanosti (ACT) su=transakcijska analiza Virtualna knjižnica COBISS+. Na enem mestu dostop do informacij v knjižnicah.

POVEZANE KNJIGE