Družinska pratika 2016

Družinska pratika 2016 Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
12,3 MB
IME DATOTEKE
Družinska pratika 2016.pdf
ISBN
9188765545843

OPIS

Družinska pratika je prava mala zakladnica raznovrstnih koledarskih podatkov, praktičnih in uporabnih napotkov, preglednic, križank, humorja, člankov o aktualnih temah in svežih leposlovnih besedil ter dokumentarnih in umetniških slik. Aktualna je vse leto, v roke jo lahko vzamejo vsi družinski člani.Prvi del pratike prinaša koledarske podatke za leto 2016. Tu so najprej splošni podatki in preglednica znamenj, sledijo podatki o praznikih v Sloveniji in okoliških državah. V mesečnih koledarskih pregledih najdemo svetniške godove in praznike, lunine mene in napoved vremena. Za ta del je svetniške like izrisala akademska slikarka Anka Hribar Košmerl. Sledijo podatki o Luninih menah in Herschlov vremenski ključ, podatki o vidnosti planetov in mrkih, ob konec tega dela pa objavljamo še stoletni koledar.V razdelku »Korenine« objavljamo več prispevkov, s katerimi opozarjamo na pomembne dogodke in ljudi doma in po svetu. Leposlovni prispevki so zbrani pod naslovom »Lepa beseda«. Sledijo prispevki o ustanovah, ki nam pomagajo, da bi bil svet bolj človeški do vseh ljudi, zlasti tistih, ki so tako ali drugače prizadeti. Poseben razdelek je namenjen prispevkom z vzgojno in družinsko tematiko. Tem sledi »Otroški kotiček«, ki pa ga brez škode lahko berejo tudi odrasli.V naslednjem razdelku med nasveti najdete napotke za gospodinjstvo in za ročne dejavnosti. Sledijo prispevki, ki nas približajo naravi in njenim skrivnostim. Med prispevki za razvedrilo pa naj posebej opozorimo na številne križanke in uganke, ki so jih prispevali naši uveljavljeni enigmatiki. Reševalci se lahko potegujejo tudi za lepe knjižne nagrade. Objavljene so tudi preglednice za merjenje lesa in za živino. Vsi prispevki so bogato slikovno opremljeni. Vsekakor bo v tej drobni publikaciji vsakdo lahko našel zase zanimive in branja vredne strani.

MOHORJEVA ZBIRKA V župnijski pisarni so na razpolago paketi knjig za Mohorjevo zbirko 2017 - naročnike prosimo, da prevzamete knjige. Trentarski grintavec - simbol Kugyjevih mladostnih sanj in iskanj »Drobna, sloka prikazen, nežna, srebrno lesketajoča se čaša, svetla, bela cvetna obleka, vezana z zlatimi pestiči! To ni bila cvetka - bila je kraljična iz devete dežele. Obdana od vonja, neznanega in pravljičnega, je stala na starem, oblejenem pergamentu.« Julius Kugy: Iz mojega življenja v gorah. 18.

12., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje razmišljanje na temo Praznik Jezusovega rojstva in svete družine; pripravil ga bo Robi Rožič. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)! o njem (2016).

POVEZANE KNJIGE