Visoška kronika

Visoška kronika - Ivan Tavčar | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Tavčar
DIMENZIJA
4,67 MB
IME DATOTEKE
Visoška kronika.pdf
ISBN
9104749491455

OPIS

Tavčar si prizorišča ni izmislil. Bil je lastnik kmečkega dvorca na Visokem, ki ga je z vso opremo, tudi z železno skrinjo, kupil leta 1893.Polikarp se je polakomnil zlata iz zajete vojaške blagajne. Je s težkim bremenom krivde zaznamoval svoj rod?Odbilo je enajst in hrup je potihnil. Škof je dal znamenje z roko in sojenje zaradi čarovništva se je začelo. Agata je bila podobna angelu. Gledalcem je zastajal dih. Napočila je bridka in grenka ura.Kaj pa, ko bi vendarle bilo res? se je oglašalo v Izidorju, ki je stal ob bregu, kot bi imel na nogah težko okovje. Bo kdo pomagal Agati, da se reši iz primeža deroče vode?

obletnica njenega prvega izida. In čeprav je Visoko v primerjavi s Travnikom zelo majhno naselje, danes ima komajda okoli dvajset prebivalcev - le streljaj naprej leži Tavčarjeva rojstna vas Poljane - ni veljava Visoške kronike za nas nič manjša, kot ... IVAN TAVČAR: VISOŠKA KRONIKA.

SNG Drama Ljubljana. Domača stran uprizoritve.

POVEZANE KNJIGE