Umor v galeriji

Umor v galeriji - Tone Frelih | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tone Frelih
DIMENZIJA
7,99 MB
IME DATOTEKE
Umor v galeriji.pdf
ISBN
1825932200591

OPIS

Na tleh pod pisalnikom je ležalo moško truplo. Če ne bi bil pozoren in ne bi pogledal na tla, ga zaradi slabe osvetljenosti prvi hip sploh ne bi opazil. Obraza ni bilo dobro videti, saj je moški ležal na trebuhu in imel obraz obrnjen stran od vhoda. Okoli glave se je na tleh širil velik madež že posušene krvi. Barva krvi je bila temnordeča, skoraj črna, zato je Boštjan takoj vedel, da je moški mrtev že najmanj nekaj ur. Koliko točno, bo povedal patolog po temeljitem pregledu. Čeprav je bil človek mrtev že kar nekaj časa, se neprijetni, kiselkasti vonj po krvi, ki je vdrl v nosnice že pri vratih v sobo, še vedno ni porazgubil.

Okoli glave se je na tleh širil velik madež že posušene krvi. Recenzija Bukla. Tone Frelih je leta 2010 napisal prvo kriminalko v zbirki Umori.Po Usodni laži je nanizal še 4 naslove: Truplo ob progi, Zamolčano resnico, Grožnjo s smrtjo in pred kratkim še Umor v galeriji.Knjige lahko beremo neodvisno, vse pa povezuje rdeča nit: umor in napeto iskanje morilca. Peljali so ga v Tiflis, današnji Tbilisi, kjer je še zdaj pokopan v samostanu svetega Davida nad mestom.

Pozabljeno geslo? Pridruži se Za Frelihov Umor v galeriji se namreč izkaže, da ga je spodbudila povojna »odtujitev« dela enega od velike četverice slovenskih impresionistov, slike Ivana Groharja, na poti nazaj domov, pa se je enemu od tistih, ki so prišli z njo v stik, močno zalomilo in je stekla kri. Del sodbe, ki zadeva umor podjetnika Milana Tilija, je višje sodišče razveljavilo, sojenje v tem delu obtožnice še poteka. Obtoženi so v zaporu.

POVEZANE KNJIGE