Umetnost padanja

Umetnost padanja - Inga Sætre | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Inga Sætre
DIMENZIJA
7,53 MB
IME DATOTEKE
Umetnost padanja.pdf
ISBN
6650790944542

OPIS

Rakel je glavna junakinja Umetnosti padanja (Fallteknikk, 2011). Iz domačega kraja se ravno preseli na svoje, v Gjøvik, kjer obiskuje zadnji letnik gimnazije. Z najboljšo prijateljico Ingrid igrata v bendu in se vpišeta na tečaj aikida, nenadoma pa se Rakelino življenje obrne v povsem nepričakovano smer – ugotovi namreč, da je zanosila.Poleg načina pripovedi, ki se ne zadovolji z običajnimi posplošitvami, marveč se brez obsojanja poda na pot resnega premisleka o sebi in svetu, je glavna odlika pričujoče knjige avtoričin izjemni posluh za slikanje atmosfer. Izbrana vrsta risbe kar se da zvesto sledi obravnavani tematiki, pripovedi tok pa prekinjajo lirične celostranske barvne vedute ter naslovi poglavij, ki nosijo imena mesecev – od avgusta do marca.Umetnost padanja je zgodba o prijateljstvu, o osamljenosti, prevzemanju odgovornosti za lastno življenje, o postavljanju na svoje noge ter o tisti razpoki, ki je tam zato, da more v vsako stvar prodreti svetloba.

Les v sodobni slovenski arhitekturi Manja Kitek Kuzman. UMETNOST arhitektura.

je umetnost vstopila v realnost, estetsko profi lirana percepcija je posta-la sestavina percepcije nasploh tudi v najbolj »primitivnih« ali celo, kot bi rekli z Benjaminom, v zloglasnih oblikah. Je hkrati družbena shema umetnost padanja, učenje metov, vzvodov in kontrole, učenje tehnik, ki nevtralizirajo napad, učenje rokovanja s tradicionalnim orožjem - boken, Budo-borilna pot O sensei-ustanovitelj-UESHIBA Morihei 1883 (Tanabe, Japonska) -1969 I.

POVEZANE KNJIGE