Razpoložena za Pariz

Razpoložena za Pariz - Vesna Milek | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vesna Milek
DIMENZIJA
6,5 MB
IME DATOTEKE
Razpoložena za Pariz.pdf
ISBN
5130932455889

OPIS

Razpoložena za Pariz je preplet presunljivih življenjskih zgodb in velemestnih ikon, različnih zgodovinskih obdobij in sodobnosti, ki jih Vesna Milek izriše na brezčasnem zemljevidu Pariza.Razpoložena za Pariz je knjiga o mestu, ki je od nekdaj navdihovalo umetnike iz sveta literature, slikarstva, kiparstva, fotografije in filma. Je knjiga o mestu muz. In mestu nasprotij: veličastnih ljubezenskih zgodb in spektakularnih obglavljenj, steznikov in ženske emancipacije, najbolj navdihujočih cerkva in najcenejših prostitutk.V knjigi Razpoložena za Pariz Vesna Milek v svojem nezamenljivem slogu pokaže, da lahko samo nekdo, ki vznesen kot otrok prvič odkriva koščke Pariza, naslika najlepšo podobo za tiste, ki niso nikoli imeli privilegija živeti v njem, in za vse, ki hrepenijo po vračanju v večno mesto luči.

1 članek Spremljaj Rubrika. Rubrika Panorama je namenjena širšemu pregledu družbenega in kulturnega dogajanja.

Kar precej je podatkov, ki jih je treba ponotranjiti in pregnesti, da jih lahko suvereno zapišeš, pri tem sta mi pomagali urednica Špela Pavlič in ... Predstavitev knjige Vesne Milek Razpoložena za Pariz, na kateri se bo z avtorico, s predsednikom uprave Gorenja Franjem Bobincem in z direktorico korporacijskega komuniciranja v Gorenju Uršulo Menih Dokl pogovarjal direktor in urednik založbe Beletrina Mitja Čander Razpoložena za Pariz je preplet presunljivih življenjskih zgodb in velemestnih ikon, različnih zgodovinskih obdobij in sodobnosti, ki jih Vesna Milek izriše na brezčasnem zemljevidu Pariza. Razpoložena za Pariz je knjiga o mestu, ki je od nekdaj navdihovalo umetnike iz sveta literature, slikarstva, kiparstva, fotografije in filma. Vesna Milek o svoji novi knjigi Razpoložena za Pariz: "Brez lažne skromnosti moram reči, da bi za takšen tip knjige, če bi jo začela pisati popolnoma od začetka, potrebovala kar nekaj let.

POVEZANE KNJIGE