Osebnost, vrednote in psihično blagostanje

Osebnost, vrednote in psihično blagostanje - Janek Musek | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janek Musek
DIMENZIJA
12,41 MB
IME DATOTEKE
Osebnost, vrednote in psihično blagostanje.pdf
ISBN
6139150700262

OPIS

V monografiji avtor znanstveno, sistematično in izčrpno obravnava problem povezanosti temeljnih osebnostnih lastnosti, pomembnosti in zadovoljenosti vrednot s psihičnim blagostanjem. V prvem, teoretskem delu, monografije pregledno predstavi problematiko proučevanja in dosedanje raziskave na področju osebnostnih lastnosti, vrednot in psihičnega blagostanja. Empirični del monografije je prava poslastica za raziskovalce psihologije osebnosti, saj ponuja dovršene, jasne in odlične interpretacije rezultatov, za psihologijo kot znanost pa prav gotovo pomeni eno najboljših monografij s področja osebnosti v slovenskem in mednarodnem prostoru v zadnjih 10 letih. Knjiga je namenjena predvsem raziskovalcem na področju psihologije, koristna in zanimiva pa bo tudi za študente psihologije in posameznike, ki jih zanima pomen medosebnih razlik v osebnostnih lastnostih in vrednotah za doživljanje psihičnega blagostanja.

decembra 2015 by psihologijadela Pri večini ljudi brezposelnost povzroča stres, ki nadaljnje povzroči nižje psihično blagostanje, in sicer preko zmanjšanja temeljnih psihičnih potreb. Biografija. 1968 diplomiral iz psihologije, 1975 doktoriral (Simbolizem v odnosu do osebnostnih lastnosti) na Univerzi v Ljubljani.

Vsebina Ocenjevanje osebnostnih lastnosti v vsakdanjem življenju - oblikovanje predstave o drugih. Implicitne kognicije, atribucije in perspektiva ocenjevanja (akterji, opazovalci).

POVEZANE KNJIGE