Domislice in spoznanja

Domislice in spoznanja - Smiljan Trobiš | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Smiljan Trobiš
DIMENZIJA
11,83 MB
IME DATOTEKE
Domislice in spoznanja.pdf
ISBN
4093290177501

OPIS

Zbirka Domislice in spoznanja je nastajala sedem let. Predstavlja plod Trobiševih prostočasnih razmišljanj, ko se v času mirovanja in sproščanja v človeku postavljajo odgovori na mnoga vprašanja o življenju, etiki, umetnosti ter o pristopih k velikemu bogastvu in pestrosti vsega bivajočega.

Izdal je izbor haikujev in senryujev Že je, kar še ni (2019) in izbor kratkih pesmi Podarjenke (2020). Sodeloval je v zbornikih slovenskega aforizma. 15 Smiljan Trobiš: Pesmi, domislice in spoznanja 20 Lev Detela: Fotografija iz družinskega albuma Z MOHORJEVE KNJIŽNE POLICE 23 Matija Remše: Trikrat slike, gib in beseda POGOVOR 31 Marija Bitenc Samec: »Koncertno petje je nekaj unikatnega« 42 Emmanuel Pierrat: »Za svobodo govora in proti smrtni kazni« PORTRET odkriva enkratne domislice, rešitve in prakso za učenje na prostem in tudi v učilnici z uporabo pristopa skrivnostnost.

seznam strokovnih referenc: karel baČer: gradivo za dolenjski biografski leksikon, knjiŽnica mirana jarca, novo mesto, 2004 ... ‎Pričujoča knjiga o kreativnem pisanju ima naslov: Kako naj povem?. Gotovo poezija izhaja iz globoke notranje potrebe, da bi se izpovedali in da bi povedali, kaj nam leži na srcu, prenesli na papir in se tako izrazili.

POVEZANE KNJIGE