Četrti rajh

Četrti rajh - Vittorio Feltri, Gennaro Sanguliano | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Vittorio Feltri, Gennaro Sanguliano
Četrti rajh.pdf
8281981595091

Zaupna pisma predsednikom vlad, tajni telefonski klici najvišjim predstavnikom evrskih držav, nešteto oblik pritiska na partnerje, z metodami, ki daleč presegajo elementarna pravila demokracije in mednarodne diplomacije. Italijanska novinarja, oba vplivna urednika v medijih, ki sodijo v širši prostor Berlusconijevega medijsko političnega imperija, sledita vlogi, ki jo je (ali pa naj bi jo) Nemčija odigrala pri slabitvi industrijske in trgovske moči Italije, nekoč zelo pomembne tekmice Nemčije na evropskih in globalnih trgih.Toda Feltri in Sanguliano pri tem sledita širši sliki: delitvi Evrope na revni in propadajoči jug ter bogati in rastoči sever; ugotavljata prevlado Nemčije v bruseljskih koridorjih; analizirata nenavadna dogajanja na trgih državnih obveznic najbolj ogroženih evrskih držav, včasih naravnost zarotniške špekulacije z vidnimi prstnimi odtisi uradnega Berlina; prepire in razhajanja v vrhu Evropske centralne banke glede reševanja dolžniške krize – ter prihajata do sklepa, ki se morda sliši pretiran, politično nekorekten, za koga tudi žaljiv, toda vedno bolj prisoten v vsej Uniji. Četrti rajh, uresničitev tisočletnih nemških sanj, tisto, česar Nemčija ni dosegla z vojaškim orožjem v dveh vojnah, uresničuje v času miru z gospodarskim in finančnim orožjem. Članice Evropske unije lahko samo nemočno sprejemajo diktat Nemčije, ki včasih prihaja neposredno iz Berlina, včasih posredno iz bruseljskih uradov, kjer pravila igre prav tako določa Berlin. Stare, nekoč cvetoče evropske demokracije iz dneva v dan izgubljajo del nacionalne suverenosti, ideja nacionalne države je zasmehovana, pod masko brezosebne, apolitične in neideološke vladavine »ekspertov« se utrjuje prevlada barve, vonja in okusa po že znanem. Četrti rajh, pravita avtorja, ne pomeni nujno grožnje z novo evropsko vojno, vsekakor pa pomeni obujanje hegemonističnih teženj Nemčije.

Italijanska novinarja, oba vplivna urednika v medijih, ki sodijo v širši prostor Berlusconijevega medijsko političnega imperija, sledita vlogi ... Izraz »četrti rajh« je postal del splošnega besednjaka, teze iz te knjige pa so neposredno ali posredno naletele na številne potrditve. Shranil sem vse članke, ki omenjajo izraz »četrti rajh«, ogromno jih je. Četrti rajh Evro je nemška pot v četrti rajh, Grčija njen smerokaz.

12 Feb 2021 20:28. Kaj fant pove, kaj se dogaja v Nemčiji.