Četrti rajh

Četrti rajh - Vittorio Feltri, Gennaro Sanguliano | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vittorio Feltri, Gennaro Sanguliano
DIMENZIJA
5,30 MB
IME DATOTEKE
Četrti rajh.pdf
ISBN
4746675772314

OPIS

Zaupna pisma predsednikom vlad, tajni telefonski klici najvišjim predstavnikom evrskih držav, nešteto oblik pritiska na partnerje, z metodami, ki daleč presegajo elementarna pravila demokracije in mednarodne diplomacije. Italijanska novinarja, oba vplivna urednika v medijih, ki sodijo v širši prostor Berlusconijevega medijsko političnega imperija, sledita vlogi, ki jo je (ali pa naj bi jo) Nemčija odigrala pri slabitvi industrijske in trgovske moči Italije, nekoč zelo pomembne tekmice Nemčije na evropskih in globalnih trgih.Toda Feltri in Sanguliano pri tem sledita širši sliki: delitvi Evrope na revni in propadajoči jug ter bogati in rastoči sever; ugotavljata prevlado Nemčije v bruseljskih koridorjih; analizirata nenavadna dogajanja na trgih državnih obveznic najbolj ogroženih evrskih držav, včasih naravnost zarotniške špekulacije z vidnimi prstnimi odtisi uradnega Berlina; prepire in razhajanja v vrhu Evropske centralne banke glede reševanja dolžniške krize – ter prihajata do sklepa, ki se morda sliši pretiran, politično nekorekten, za koga tudi žaljiv, toda vedno bolj prisoten v vsej Uniji. Četrti rajh, uresničitev tisočletnih nemških sanj, tisto, česar Nemčija ni dosegla z vojaškim orožjem v dveh vojnah, uresničuje v času miru z gospodarskim in finančnim orožjem. Članice Evropske unije lahko samo nemočno sprejemajo diktat Nemčije, ki včasih prihaja neposredno iz Berlina, včasih posredno iz bruseljskih uradov, kjer pravila igre prav tako določa Berlin. Stare, nekoč cvetoče evropske demokracije iz dneva v dan izgubljajo del nacionalne suverenosti, ideja nacionalne države je zasmehovana, pod masko brezosebne, apolitične in neideološke vladavine »ekspertov« se utrjuje prevlada barve, vonja in okusa po že znanem. Četrti rajh, pravita avtorja, ne pomeni nujno grožnje z novo evropsko vojno, vsekakor pa pomeni obujanje hegemonističnih teženj Nemčije.

Oddajachilles arrow, dne 2020-10-18 ob 13:12:17 Deli naprej O vsem se odloča v Bruslju, ki je samo ime na papirju - odloča se o nas a mi ne odločamo o ničemer ! C ONTE ZAPUSTIL ... Z begunci hoče Angela Merkel zgraditi Četrti rajh. Begunci so „rezervna armada delovne sile" če uporabimo Marxov termin, ki bo pritiskala na mezde.

Termin obiska. Četrti rajh 07 Mar 2020 13:32 Še kdo opaža da je v vse več oglasih za delo poleg vsega ostalega zahtevano tudi tekoče znanje nemščine in če ne znaš te ne vzamejo. Četrti rajh. Enkrat so me eni anketarji sneli na cesti in me vprašali, kaj me najbolj razjezi.

POVEZANE KNJIGE