Zdravilne rastline na Slovenskem

Zdravilne rastline na Slovenskem - Katja Galle Toplak | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Katja Galle Toplak
DIMENZIJA
9,89 MB
IME DATOTEKE
Zdravilne rastline na Slovenskem.pdf
ISBN
8673197284409

OPIS

Katero zdravilno rastlino izbrati?Kaj pomaga pri obolenju dihal? Kako si pomagati pri premočni menstruaciji? Kaj se priporoča pri revmatičnih obolenjih? V poglavju Uporaba zdravilnih rastlin pri posameznih obolenjih v preglednicah hitro dobite pravo informacijo, pri iskanju pa vam pomagata tudi dve praktični kazali.Natančni napotki za nabiranje, sušenje in izdelavo pripravkovTudi če doslej zdravilnih rastlin sami niste nabirali, jih boste s pomočjo natančnih informacij in napotkov iz knjige hitro prepoznali, točno boste vedeli, kako in katere dele nabrati, kako jih posušiti in kako izdelati pripravke.Zdrava kozmetika iz naravePoskrbite za zdravje svoje kože z naravnimi pripravki. Izvedeli boste, katere rastlinske sestavine vplivajo na kožo, spoznali osnovne pripravke ter dobili natančne napotke in recepte za pripravo tonikov, olj, mleka, mazil, krem, pripravkov za nego las, ustnic …Kakšno čajno mešanico pripraviti ob določenem obolenju?Pregledne tabele z natančno navedenimi količinami vam omogočajo, da sestavite »svoj« čaj glede na obolenje, učinkovine, okus in rastline, ki jih imate na voljo. Čajne mešanice si lahko pripravite vnaprej in jih shranite v leseni škatli, ki je ekskluzivno na voljo v ponudbi.Knjiga Zdravilne rastline na Slovenskem je odlična izbira za vse, ki ...- prisegate na naravne metode zdravljenja z manj stranskimi učinki;- želite dopolniti učinek medicinskih terapij. S pripravki iz zdravilnih rastlin se lahko z boleznimi spoprimete učinkoviteje;- želite tudi za zdravje svojih otrok poskrbeti bolj naravno in se, ko se le da, izogniti antibiotikom in drugim »kemičnim« zdravilom s številnimi stranskimi učinki;- v lekarnah in specializiranih trgovinah že kupujete naravne pripravke, a bi z domačo pripravo precej prihranili;- želite z naravnimi zdravili pomagati hišnim ljubljenčkom in živalim v hlevu;- veste, da slovenski travniki in gozdovi ponujajo bogastvo zdravilnih rastlin – le spoznati jih je treba in se jih naučiti uporabljati;- se zavedate, da sta že nabiranje zdravilnih rastlin in izdelava pripravkov del zdravilne terapije.

Pouči nas o času nabiranja, sušenja rastlin, o zdravilnih delih zeli in njih učinkovinah ter kako izdelati in uporabljati pripravke iz njih. Galle-Toplak K: Zdravilne rastline na Slovenskem, Mladinska knjiga, Ljubljana, 2000: 228-29 4. Blumenthal M: The Complete German Commission E Monographs - Therapeutic Guide to Herbal Medicines, American Botanical Council, Austin, 1998: 214-15 5. Tako bomo vsak ponedeljek predstavili eno zdravilno rastlino, ki raste na Slovenskem.

2007) jih je v vrtu rastočih več kot ena tretjina. Knjiga Zdravilne rastline na Slovenskem je odlična izbira za vse, ki ... - prisegate na naravne metode zdravljenja z manj stranskimi učinki; - želite dopolniti učinek medicinskih terapij. Knjiga Zdravilne rastline na Slovenskem - uporaba zdravilnih rastlin za naravno kozmetiko in nego zdravilne rastline na slovenskem zdravilne rastline na slovenskem zdravilne rastline na slovenskem zdravilne rastline na slovenskem.

POVEZANE KNJIGE