Vsak človek je sveta zgodba

Vsak človek je sveta zgodba - Jean Vanier | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jean Vanier
DIMENZIJA
6,15 MB
IME DATOTEKE
Vsak človek je sveta zgodba.pdf
ISBN
3549308984215

OPIS

»Verjamem v svetost zgodbe slehernega človeka, v njegovo lepoto in vrednost«Ob ustanavljanju skupnosti Barka (l᾽Arche) po svetu je Jean Vanier srečal več tisoč ljudi, ki so se spoprijemali z najhujšimi življenjskimi preizkušnjami. Dotaknil se je najglobljega trpljenja. In videl, kako so ljudje, za katere se je zdelo, da so izgubljeni in zapuščeni, znova zaživeli. Zato je ob trideseti obletnici ustanovitve skupnosti Barka, v kateri skupaj živijo osebe z motnjo v duševnem razvoju in njihovi spremljevalci, sklenil popisati svoja spoznanja. Na način, ki s svojo preprostostjo nagovarja najširšo publiko, se Jean loteva vseh plati človekovega obstoja: življenjskih obdobij, ran otroštva, strahov, s katerimi se spoprijema vsak posameznik, zidov, ki nas ločujejo, a tudi moči ljubezni in poti ozdravljenja.Zapisi moža, ki se s svojo globoko človekoljubnostjo uvršča med velikane današnjega časa, bodo pomagali vsem, ki želijo sprejeti in vzljubiti sebe, da bodo laže sprejeli in vzljubili druge.Knjigo, ki je v slovenščini prvič izšla v redni zbirki Celjske Mohorjeve družbe za leto 2003, v prenovljeni izdaji ponujamo v branje v počastitev polstoletnega delovanja Barke, ki je od leta 1997 navzoča tudi v Sloveniji.Jean Vanier je letošnji (2015) prejemnik Templetonove nagrade. Templetonova nagrada je eno izmed najprestižnejših odlikovanj v svetu, podeljujejo pa jo posameznikom, ki na teoretični ali praktični ravni prispevajo k potrjevanju duhovne dimenzije človeškega življenja.

Vsak zase krmari k pogrebu. Svetloba samo nas druži kot zvezde na nebu.

So duša, so vsebina, so zgodba, so ustvarjalnost, so unikatnost, so dobrota, so naši pogledi na svet, so vrednote, ki jih zagovarjamo. Vse to odseva vsak produkt in vsak človek, ki je del projekta MORE THAN BEAUTY. Tako je človek res lahko prepričan, da je majhen in vsak dan manjši, a to je podobno kot tisto z banano.

POVEZANE KNJIGE