Velika črna maša za pobite Slovence

Velika črna maša za pobite Slovence - Tine Debeljak | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tine Debeljak
DIMENZIJA
3,4 MB
IME DATOTEKE
Velika črna maša za pobite Slovence.pdf
ISBN
8275170895765

OPIS

Lirsko-epska pesnitev Tineta Debeljaka Velika črna maša za pobite Slovence je prvič izšla leta 1949 v Buenos Airesu pod psevdonimom Jeremija Kalin in predstavlja prvo leposlovno knjigo povojne emigracije v Argentini. V 3500 verzih pesniško opisuje grozo povojnih pobojev ter se spominja vseh pobitih v revoluciji, hkrati pa pretresljivo izrazi motiv sprave in odpuščanja.Knjiga je opremljena z lesorezi Bare Remec, ki z vso težo ilustrirajo Veliko črno mašo.

Poštnino plača kupec. Jeremija Kalin (Tine Debeljak) Spremna beseda: Helena Janežič, Milček Komelj, Marija Stanonik Število strani: 348 Založba: Družina Cena: 29,90 € (+ poštnina) Lirsko-epska pesnitev Tineta Debeljaka Velika črna maša za pobite Slovence je prvič izšla leta 1949 v Buenos Airesu pod psevdonimom Jeremija Kalin in predstavlja prvo leposlovno knjigo povojne emigracije v Argentini. V 3500 […] Lirsko-epska pesnitev Tineta Debeljaka Velika črna maša za pobite Slovence je prvič izšla leta 1949 v Buenos Airesu pod psevdonimom Jeremija Kalin in predstavlja prvo leposlovno knjigo povojne emigracije v Argentini.

V 3500 verzih pesniško opisuje grozo povojnih pobojev ter se spominja vseh pobitih v revoluciji, hkrati pa pretresljivo ... Velika črna maša za pobite Slovence je pesnitev Tineta Debeljaka, izdana v letu 1949.. Povzetek Priprava v Zakristiji.

POVEZANE KNJIGE