Užitne divje rastline

Užitne divje rastline - Rudi Beiser | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rudi Beiser
DIMENZIJA
12,79 MB
IME DATOTEKE
Užitne divje rastline.pdf
ISBN
9181612936622

OPIS

Rastline v naših gozdovih in vodah ter na travnikih so večinoma užitne. Številne so celo izjemno okusne in aromatične, poleg tega pa vsebujejo najrazličnejše za zdravje koristne učinkovine. Uporabne so kot začimbe, osnova za slastne juhe in solate ali za pripravo okusnih zelenjavnih prilog, narastkov in celo posladkov.- Osnove: nabiranje divje rastočih rastlin, njihova priprava in konzerviranje- Opisi rastlin: 150 rastlinskih vrst in njim podobnih neužitnih ali strupenih dvojnic- Preprosto: 620 fotografij in risb za zanesljivo prepoznavanje rastlin- Koristno: razvrstitev rastlin po obliki njihovih listov za celoletno nabiranje- Uporabno: 98 preizkušenih receptov za pripravo slastnih jedi- Celostno: nasveti za zdravilnost rastlin in opozorila o nevarnostih- Koristni dodatki: koledar nabiranja listov, cvetov, stebel, plodov, semen in korenin ter drugih podzemnih delovAvtor je Rudi Beiser, izkušen poznavalec zelišč in ustanovitelj prodajalne zeliščnih čajev La Luna.

Katjo Rebolj smo nabrali cvetove leske, iz njih spekli tortiljo. 2.

O MALEM NAVADNEM ZVONČKU Pravimo jim znanilci pomladi, čeprav na Krasu in obalnem pasu ... UŽITNE DIVJE RASTLINE Pogled v knjigo 70 Navadna leska Značilnosti: Listopadna lesnata rastlina ima bleščeče sivkasto rjavo lubje. Listi so ovalni do okrogli, mehko dlakavi in po ro-bu grobo napiljeni.

POVEZANE KNJIGE