Tretji rajh

Tretji rajh - Richard James Overy | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Richard James Overy
DIMENZIJA
12,5 MB
IME DATOTEKE
Tretji rajh.pdf
ISBN
4065681009006

OPIS

Čeprav se je kruta diktatura tretjega rajha obdržala le 12 let, je s pogubno vojno, taborišči, prisilnim delom in z množičnim iztrebljanjem političnih nasprotnikov, Ciganov, homoseksualcev, invalidov, umsko bolnih, predvsem pa Slovanov in Judov posegla daleč prek meja Nemčije in odzvanja še danes.Zakaj je bil Hitlerju dopuščen vzpon na oblast, čeprav je njegovo stranko podpirala le tretjina volivcev? Kako je mogoče, da je Hitler, ki je stran od govorniških odrov in tulečih množic veljal za povsem brezizraznega, tako presenetljivo vplival na nemško ljudstvo? Zakaj so bili firerjevi podaniki« pripravljeni v njegovem imenu početi nezaslišana grozodejstva? Kronika mračnih let tretjega rajha je polna protislovij.Zgodovinar Richard James Overy jih v kroniki Tretji rajh osvetli s kombinacijo privlačnega besedila, številnih dokumentov in fotografij.• temeljito dokumentirana knjiga, ki v živo naslika nepopisne grozote genocida, holokavsta in uničujočega terorja• celovito in sistematično osvetljuje strukturo in delovanje tretjega rajha• vključuje pomembne dokumente, pisma, presunljiva ustna pričevanja, kratke življenjepise Hitlerjevih najožjih sodelavcev …• med številnimi fotografijami so tudi takšne, ki jih v slovenskih knjigah še nismo videli

Reference. Ta članek prikazuje razmerje med 13.

Žal je pač dejstvo, da so se ZDA naučile veliko od tretjega rajha, seveda ne v pozitivnem smislu. Lahko bi dejali, da so ZDA pri uporabi drog z več vidikov današnji četrti rajh.

POVEZANE KNJIGE