Prav je - ni prav

Prav je - ni prav - Anej Sam | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anej Sam
DIMENZIJA
3,79 MB
IME DATOTEKE
Prav je - ni prav.pdf
ISBN
2567744301772

OPIS

Narobe pa je, če naš "prav", kakršenkoli že je, vsiljujemo drugim. Narobe je tudi, da dojemamo vse tiste, ki se ne strinjajo z našim "prav", kot naše nasprotnike ali celo sovražnike.

nikoli mu ni nič prav / zdi se mi prav, da si mu pisal // izraža položaj ali smer, ki je v skladu z normalno: puščica na kažipotu ne kaže prav; prav obrni sliko; zastava ni prav obešena 2. Sliši se grdo, nedostojno, a bilo je močnejše od mene. Ko sem oni dan ravno izstopal iz avtomobila, je nekaj metrov naprej znanec s svojim, sicer že precej starim avtomobilom, ki se mu leta na karoseriji v obliki raznih manjših prask in zbledele barve že kar poznajo, ob bočnem parkiranju zadel v avtomobil za sabo, a me ob tem ni prav nič zaskrbelo, za hip sem celo pomislil »prav ... Seveda je včasih lažje, da dobiš nekoga, ki je rutiniran.

POVEZANE KNJIGE