Geografsko raziskovanje turizma in rekreacije v Sloveniji

Geografsko raziskovanje turizma in rekreacije v Sloveniji Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
3,11 MB
IME DATOTEKE
Geografsko raziskovanje turizma in rekreacije v Sloveniji.pdf
ISBN
1037606470578

OPIS

Bralcu je na voljo pester preplet predstavitev značilnosti in razvojnih možnosti posameznih segmentov slovenskega turizma in rekreacije, ki jih predstavljajo raziskovalci različnih generacij slovenskih geografov. Zanimivi sta geografska interpretacija in vrednotenje posameznih informacij in pojavov ter problemov, kar ponovno dokazuje pomen geografskih raziskav v interdisciplinarni obravnavi turizma in rekreacije.Med obravnavanimi temami so:Dejan Cigale, Anton Gosar- Pogoji za razvoj turizma- Motivi tujih turistov za obisk Slovenije- Turistična promocija, načrtovanje in regionalizacija- Turistične nastanitvene zmogljivosti- Turistično povpraševanje- Vrste turističnih območij- Nekatere težnje v slovenskem turizmuIrena Mrak:- Zgodovina razvoja turizma in rekreacije v visokogorju Slovenije- Oblike turizma in rekreacije v visokogorju- Ocena ranljivosti visokogorske pokrajine na primeru Doline Triglavskih jezer in Kriških podov z vidika turizma in rekreacije- Doseganje sonaravnega razvoja turizma in rekreacije na območju Doline Triglavskih jezer in Kriških podovin drugi ...

V prispevku je prikazano dosedanje raziskovalno in strokovno delo na tem področju ter vloga geografije pri tem. Območje Slavnika je zaradi redkih in endemičnih rastlinskih in živalskih vrst zavarovano kot naravni spomenik državnega pomena. Z opazovanjem stanja na terenu in intervjuji s ključnimi deležniki smo preučili obremenitve okolja, ki nastajajo zaradi izvajanja različnih rekreacijskih dejavnosti ter opredelili pomanjkljivosti v upravljanju in sodelovanju deležnikov. Geografsko raziskovanje turizma in rekreacije v Sloveniji 172 so čedalje pomembnejša in bolj opazna postajala enodnevna in nekajurna turistična potovanja, ki so bila zaradi omejenega časa večinoma usmerjena na relativno bližnja območja.

Urednik: Dejan Cigale, Barbara Lampič, Irma Potočnik Slavič, Blaž Repe ... - Zgodovina razvoja turizma in rekreacije v visokogorju ... Monografija »Geografsko raziskovanje turizma in rekreacije v Sloveniji« nudi zanimiv pogled na geografsko proučevanje rekreacije in turizma, to je raziskovalno področje, katerega trdne ... Geografsko raziskovanje turizma in rekreacije v Sloveniji = Geographical researchon tourism and recreation in Slovenia .

POVEZANE KNJIGE