Vojna in terpentin

Vojna in terpentin - Stefan Hertmans | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Stefan Hertmans
DIMENZIJA
8,44 MB
IME DATOTEKE
Vojna in terpentin.pdf
ISBN
7032597936152

OPIS

Roman Vojna in terpentin je izšel ob stoti obletnici začetka prve svetovne vojne in takoj vzbudil veliko mednarodno zanimanje. Zgodba nas popelje skozi avtorjevo odkrivanje življenja svojega pokojnega deda ob branju spominov, ki jih je ta pri sedemdesetih zapisal v dva zvezka in ju podaril svojemu vnuku. v teh zapisih odlikovani vojak in slikar Urbain Martien obuja spomine na svoje otroštvo ter življenje v času prve svetovne vojne. Avtor z odkrivanjem teh zapisov predstavi njegovo težko življenje - otroštvo v Gentu, mladostno delo v železarni, vpoklic v vojsko in težko vojaško življenje na fronti, njegovo neizpolnjeno pravo ljubezen ter slikarsko obarvana stara leta - življenje med vojno in terpentinom, ob tem pa se Hertmansu razkrivajo tudi skrivnosti dedovih slik.

Zgodba nas popelje skozi avtorjevo odkrivanje življenja svojega pokojnega deda ob branju spominov, ki jih je ta pri sedemdesetih zapisal v dva zvezka in ju podaril svojemu vnuku. v teh zapisih odlikovani vojak in ... Recenzija Bukla.

Gre za... Vojna in terpentin, roman, ki so ga že kmalu po izidu okronali za mojstrovino, knjigo leta in celo za novorojeno klasiko, je vojni roman, družinska kronika in srce parajoča ljubezenska zgodba, ki ga je žirija nagrade AKO opisala kot »literarno stekleno palačo, v kateri se resničnost in fikcija, realizem in surrealizem, podoba in ... Danes ob 19.00 bo v Klubu Cankarjevega doma pogovor s flamskim pisateljem Stefanom Hertmansom, čigar uspešnica Vojna in terpentin (prevedla Staša Pavlović) je nadavno izšla pri Beletrini.Hertmans je tudi zadnji (zamudniški) gost letošnje Fabule. V branje vam ponujamo odlomek romana. Kolesarjenje po ravnicah ob reki Leie, obala Severnega morja (sploh nepozidane sipine na "meji" z Nizozemsko, romanje po prizoriščih iz romana Vojna in terpentin Stefana Hertmansa (od Genta do Westhoeka), Hallerbos aprila, ko ves gozd pokrije preproga vijoličnih hiacint.

POVEZANE KNJIGE