Vihar v glavi: moč najstniških možganov

Vihar v glavi: moč najstniških možganov - Daniel J. Siegel | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Daniel J. Siegel
DIMENZIJA
8,18 MB
IME DATOTEKE
Vihar v glavi: moč najstniških možganov.pdf
ISBN
6969491536174

OPIS

Siegel v knjigi staršem pokaže, kako lahko razvojno najbolj zahtevno obdobje v življenju otrok, postane najbolj izpolnjujoče in kako lahko starše nagradi.V starosti med 12. in 24. letom se v možganih mladostnikov dogajajo velike spremembe. To pri mladostnikih povzroča čustvovanje, odzive in vedenje, ki starše in druge odrasle pogosto prestraši. Ni čudno, da se starši svojim mladostniškim otrokom včasih približujejo v strahu, spet drugič pa se nanje jezno odzivajo.Priznani nevropsihiater dr. Daniel Siegel v uspešnici Vihar v glavi, pokaže kako lahko staršem in mladostnikom znanje o možganih pomaga, da jih morebitni spori in viharji lahko še močneje in globlje povežejo. Predvsem pa, da drug drugega lažje razumejo.Knjiga tako starše kot mladostnike seznanja z osnovnim nevrološkim znanjem, da se lažje razumejo. Hkrati pa jih s praktičnimi metodami opremi, da to zahtevno obdobje lažje zdržijo in da jih ne razdruži, pač pa še močneje poveže.

Izkazalo se je, da pri najstniških možganih center iz čelnega režnja ne more nadzorovati čustev, ki nastajajo v amigdali. ...

maja 12 5270 AJDOVŠČINA Davčna št.: SI 13997360. Telefon: (05) 36 64 110 [email protected] Vzgoja brez drame, celostni razvoj otroških možganov in Vihar v glavi, moč najstniških možganov, POSEBNA PONUDBA 15% popusta Družinski in terapevtski center Pogled updated their cover photo.

POVEZANE KNJIGE