Umetnost in družba

Umetnost in družba - Richard Wagner | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Richard Wagner
DIMENZIJA
9,50 MB
IME DATOTEKE
Umetnost in družba.pdf
ISBN
4041959742770

OPIS

edke so osebnosti, ki sprožajo tako globoke kontroverze, kot so značilne za nemškega skladatelja Richarda Wagnerja (1813– 1883) – netil jih je že v času svojega življenja, vzbuja pa jih tudi danes, dvesto let po svojem rojstvu. Wagner se v zgodovino ni zapisal le kot tisti umetnik, ki je močno reformiral glasbeno gledališče in strukturo glasbenega stavka, temveč tudi kot poglobljeni mislec o glasbi, politični in socialni ureditvi svojega sveta. Poleg šestih oper in sedmih glasbenih dram (poleg Renskega zlata, Valkire, Siegfrieda in Somraka bogov, ki se združujejo v tetralogijo Nibelungov prstan, še Tristan in Izolda, Mojstri pevci nürnberški in Parsifal) je zapustil tudi obsežen seznam spisov, ki so jih izdali že za njegovega življenja v desetih debelih zvezkih. V tem pogledu Wagnerju med vsemi skladatelji, pa najbrž tudi v širših umetniških krogih, ni para. Prav takšna dvojnost med umetniškimi in družbenimi stremljenji je zaznamovala celotno Wagnerjevo misel in delovanje. Slovenski prevod Wagnerja prinaša 4 spise: Umetnost in revolucija, Umetnina prihodnosti, Sporočilo prijateljem in Judovstvo v glasbi ter tekst Slavoja Žižka Brunhildino dejanje.

Sama umetnost umeščam v družbo kot ključni generator za širjenje dobre in kritične misli. Zato je osnovni cilj mojih programskih prizadevanj v aktivnem podpiranju, širjenju in krepitvi temeljnih ... 1_dru_torek_9_2.docx; 2_dru_sreda_10_2.docx; 3_dru_cetrtek_11_2.docx; Matematika.

You may have already requested this item. Please select Ok if you would like to proceed with this request anyway. Zgodovina, družba, umetnost.

POVEZANE KNJIGE