Stres

Stres - Kate Middleton | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kate Middleton
DIMENZIJA
11,72 MB
IME DATOTEKE
Stres.pdf
ISBN
7361898901971

OPIS

Stres je čedalje večja težava in vsakdanji del sodobnega življenja. Ker pa se trije od petih obiskov pri zdravniku nanašajo na težave, povezane s stresom, si ne moremo več privoščiti, da se ne bi zmenili zanj. Kaj je torej stres in na koga vpliva? In kaj lahko glede tega ukrenete SAMI?Knjiga nas vodi skozi simptome stresa in vzroke zanj ter pri tem poudarja, da biti v stresu ni znamenje šibkosti, temveč neizogibna posledica življenja v 21. stoletju. Najbolj motivirani in uspešni ljudje po navadi doživljajo najvišjo raven stresa. Dr. Kate Middleton opravi z mitom, da moramo izprazniti urnik, če želimo zmanjšati stres, in ponudi preizkušene prijeme za učinkovito spopadanje s to težavo. Čeprav z dobrim obvladanjem stresa še ne boste postali nadčlovek, se boste vseeno bolje počutili in več dosegli.Zdravnica in psihologinja dr. Kate Middleton je direktorica organizacije Care v Hertfordshiru v Veliki Britaniji, pred tem pa je vodila državno dobrodelno organizacijo za pomoč pri anoreksiji in bulimiji. Glavna področja njenega delovanja so čustvene in duševne zdravstvene težave ter pomoč ljudem pri premagovanju ovir, zaradi katerih ne dosegajo svojih pravih zmogljivosti.

Ko smo se soočili z izzivom, je del našega odziva fizičen. Telo aktivira vire, s katerimi nas varuje tako, da nas pripravi na boj ali čim hitrejši pobeg. Stres lahko sprožijo tako pozitivni kot negativni dogodki, ki zamajejo posameznikovo ravnotežje.

Zaradi njegove stalne prisotnosti in vztrajnosti je dobro definirati neke mehanizme spoprijemanja, s katerimi lahko ta stres preprečimo, omilimo ali se mu celo preventivno izognemo in tako preprečimo dolgotrajne negativne posledice, ki jih s seboj prinaša . Stres je proces življenja in proces življenja je proces odzivanja na stres. To je dejstvo narave; vsa živa bitja nenehno izmenjujejo stike in energijo z ekosistemom, naj bo fizično ali vedenjsko.

POVEZANE KNJIGE