Preden zgorim

Preden zgorim - Haute Heivoll | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Haute Heivoll
DIMENZIJA
4,73 MB
IME DATOTEKE
Preden zgorim.pdf
ISBN
8293190245200

OPIS

Nedelja, 4. junija 1978. Požigalec že ves mesec pustoši v Finslandu, majhnem naselju v bližini Kristiansanda. Panika v malem naselju narašča. »To je vendar noro!« si šepetajo prebivalci. Kriminalisti v sodelovanju s krajevno policijo postavijo štab v stari občinski hiši. Požigalca je treba ujeti, sledov pa je malo.Iste nedelje krstijo v finslandski cerkvi fantka z imenom Gaute Heivoll.S tem izhodiščem rekonstruira roman Preden zgorim dogajanje pomladi leta 1978, ki se bo izkazalo za naj obsežnejšo in najbolj dramatično poglavje požiganja na Norveškem.Kdo požiga? Zakaj to počne?In kaj se dogaja s fantom, ki je bil krščen prav v tistem času in vse življenje živi z zgodbami o požarih? Kaj je nastalo iz njega?Ko Gaute Heivoll vzporedno pripoveduje požigalčevo in svojo zgodbo, razpira vprašanje možnosti, ki se ponujajo v življenju vsakega človeka: kaj bo naredil iz sebe, kaj bo postal, v katerem svetu se bo znašel … Tako roman zastavlja vprašanje tanke meje med svetoma genialnih ustvarjalcev in norih uni čevalcev.

Ljudje so sprva mnenja, da so požari naključni. Da je nekdo odvrgel gorečo cigareto in da v tako suhem vremenu hitro pride ...

Piše tudi glasbo v filmih, televizijskih nadaljevankah in gledaliških predstavah, znan je po ponarodelih besedilih. Glasbeno kariero je začel leta 1979 leti s skupino Lačni Franz Knjižnica Radovljica priporoča Preden zgorim.

POVEZANE KNJIGE