Povežimo se s svojim otrokom

Povežimo se s svojim otrokom Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
6,74 MB
IME DATOTEKE
Povežimo se s svojim otrokom.pdf
ISBN
1554755886066

OPIS

Nosečnost, pričakovanje dojenčka, nato porod, spoznavanje bitjeca, tisti poseben občutek novotkanih vezi … Dandanes radi vse to temeljito fotografiramo, morda posnamemo, izpolnimo kakšen »otroški dnevnik«; a v vsem svežem razburjenju, ki nas spremlja vse od trenutka, ko izvemo, da bomo dobili otroka, in doseže vrhunec ob njegovem rojstvu, včasih pozabimo ohraniti kakšen dragocen spomin, predmet, melodijo, morda celo vonj.Knjiga Povežimo se s svojim otrokom ni le »dnevnik novorojenčka«, kakršne že poznamo. Maša Strobl je pripravila mnogo več kot to: knjiga je vodnik po skrinji zakladov, ki jo boste izdelali in (na)polnili sami. Predstavlja domiselne, ljubke in ne drage načine, kako ujeti v »časovni nabiralnik« posebne trenutke življenja, uporabne za vse življenje. Tako opiše na primer kozarec spominov, tablo vizij, izdelovanje darila za prihajajočega dojenčka, svetuje, kako izbrati ime, katere dogodke podrobneje zabeležiti in podobno, hkrati pa na kratko oriše pomen in dragocenost tovrstnega ustvarjanja spominov, in najpomembnejša pri tem je spletanje vezi med nami, ki smo že »tu«, in bitjecem, ki se nam bo kmalu pridružilo. Besedila so dopolnjena s prisrčnimi fotografijami Anite Česnik Mažgon.To je knjiga »v nastajanju«. Dokončali jo boste vi in vaši najbližji – in s tem napravili iz nje unikat. Prostora za vaše zapiske je dovolj, pa tudi vaše fotografije bodo v njej našle svoje mesto. Hkrati je to knjiga, ki je ne boste pospravili na knjižno polico in pozabili nanjo; ne le zaradi dopolnjevanja z besedilom, fotografijami, risbicami, temveč tudi zato, ker bo vaš novorojenček, kot bi mignil, star pet, šest let, in če ne prej, vas bo takrat povprašal: »Mamica, kako je bilo, ko sem bil še dojenček?«Tedaj mu boste ob tej knjigi odprli skrinjo zakladov. In to se bo zgodilo še večkrat; ob njej pa ne boste sedeli le s svojim otrokom, temveč tudi s svojimi vnuki, morda pravnuki, ki se bodo hihitali takrat že »staromodnim« oblačilom in igračam, ki jih je imel/-a njihov očka, dedek, pradedek oziroma mama, babica, prababica. Knjiga, ki bo spremljala več generacij vaše družine!

Vloga staršev je bistveno drugačna od vloge učiteljev in trenerjev, ki se morajo truditi z motivacijo. Starši lahko enostavno zapoveste otrokom, kar je pogosto neizbežno. Je čas, da odnos s svojim otrokom postaviš na višjo raven? Kaj je tisto, kar lahko otroku da oče? In na kakšen način se lahko (po svoje, ne po navodilih žene) povežeš z njim? Začetek skupine za očete zaradi izredne zadržanosti voditelja prestavljamo na prihodnji teden - 5.

Ne znam se pogovarjati s svojim 16-letnikom; Za starše. Ustvarjanje vezi med mamo in otrokom je ključnega pomena za njun odnos od rojstva do konca življenja. Še več, vpliva tudi na otrokov odnos s sorojenci, z očetom, z njegovim bodočim partnerjem in na številne druge odnose, ki jih bo oblikoval skozi vse svoje življenje.

POVEZANE KNJIGE