Otroci knapov

Otroci knapov - Igor Gošte | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Igor Gošte
DIMENZIJA
3,2 MB
IME DATOTEKE
Otroci knapov.pdf
ISBN
8600382531370

OPIS

Igor Gošte v romanu Otroci knapov pripoveduje o svojem doživljanju otroštva v rudarski družini, ki je bilo zanj kljub zahtevnim in trdim časom igrivo, zvedavo in norčavo; dotakne se spominov na mladostniška leta, ki jih sledi časa niso nikoli zabrisala, in naleta srednješolskega izobraževanja, razkrije pa nam tudi svojo pot odraščanja, na kateri je izjemno hitro dozorel in si kot zelo mlad fant ustvaril družino. Vzpostavljanje in ohranjanje medosebnih stikov med otroki pa tudi odraslimi včasih ni teklo po žicah in socialnih omrežjih. Tisti pravi so bili pristni stiki med ljudmi. In opisov takih stikov je v tem romanu veliko. Avtor sam zapiše: »To je zgodba preprostih knapovskih otrok, ki nismo imeli veliko, a hkrati vse in še več.«Veličino njegovega življenja je vedno predstavljalo ozadje preprostih zgodb. Ob branju najrazličnejših pripetljajev iz obdobja njegovega otroštva in odraščanja se lahko povsem sprostimo in se prepustimo, da nas ti v celoti napolnijo, dvignejo na svoja široka krila in nas ponesejo v čase, ki si jih danes težko predstavljamo, čeprav niso tako zelo oddaljeni.

V pravljični sobi si tudi ti lahko junak, preganjaš silne zmaje in osvojiš zakleti grad. Predšolski otroci in osnovnošolci; Predšolski otroci in osnovnošolci. Informacijsko opismenjevanje predšolskih otrok in osnovnošolcev izvajamo do dve šolski uri v: Pionirski knjižnici Rotovž, Pionirski knjižnici Nova vas, ostalih enotah Mariborske knjižnice (po dogovoru). ponedeljek, 15.

marec 2021 ob 19.45 Mateja Reba: Crkljalni dan. 9.

POVEZANE KNJIGE