Od Galicije do Južne Tirolske

Od Galicije do Južne Tirolske - Alojz Goriup | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alojz Goriup
DIMENZIJA
7,72 MB
IME DATOTEKE
Od Galicije do Južne Tirolske.pdf
ISBN
8258435912820

OPIS

Vojni dnevnik Alojza Goriupa prinaša neke nove, zanimive prvine, saj je avtor kot topniški častnik služil v povsem neslovenskih topniških enotah in se z njimi gibal po manj znanih predelih vzhodne fronte, na katere je vojna vihra slovenske vojake redkeje zanesla. Kot zaveden Slovenec, usodno prikovan na rodno kraško zemljo, je na bojnih poljanah nenehno razpet med silnim domotožjem in vojaškim dolžnotmi, ki jih sicer vestno in odgovorno izpolnjuje, a se pri tem ne more izogniti neljubim trenjem z nemškimi nadrejenimi častniki.V moreči osamljenosti, nemočen, da bi svoje stiske komurkoli zaupal, vzpostavlja z dnevnikom, kateremu pravi »knjiga«, skoraj oseben odnos. Le »knjigi« lahko zaupa svoje gorje in domotožje, vanjo zapisuje intimne misli, ljubezen do lepe Dunajčanke, in se od nje nadeja utehe.

novembra 2014, ob 18. uri v romanski dvorani gradu Rajhenburg. OD GALICIJE DO JUŽNE TIROLSKE.

in 28. septembra 2019, organizirala 2-dnevni študijski obisk Južne Tirolske.Obiskali smo območje lokalne akcijske skupine LAG Pustertal, ki predstavlja eno od treh lokalnih akcijskih skupin v tem delu Italije, in obsega 26 občin ter vključuje glavno dolino in številne stranske doline, na primer Ahrntal in Gadertal. • ob 9.00 v MT Senovo: varuška za otroke • od 9.00 do 12.00 v igralnici MC Brežice: živ žav - reševalni psi • ob 10.00 v Šolskem centru Krško-Sevnica: 2.

POVEZANE KNJIGE