Mesečinska struna

Mesečinska struna - Svetlana Makarovič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Svetlana Makarovič
DIMENZIJA
10,61 MB
IME DATOTEKE
Mesečinska struna.pdf
ISBN
2314436913987

OPIS

»Na vsem lepem pa je dolg, tenak, najsvetlejši lunin žarek švignil iz lune, se zalesketal vsolzi na dečkovih licih in podolgem legel čez violino. Zaslišalo se je tihceno, nežno zvenenje.Tibor je dvignil objokani obraz in se začudeno zagledal v violino. Glej, tenka, bleščečastruna je bila napeta čeznjo, mesečina je migljala in migetala po njej.«Svetlana Makarovič je ustvarila neizmerno lepo baladno pravljico, ki govori o moči umetnosti, o prevzetnosti in pohlepu.Slike Bojane Dimitrovski grozo in lepoto opisujejo z močno risbo in svetlobo.

Koliko časa lahko umetnik vztraja v taki izoliranosti in kaj se zgodi, če v svojem ustvarjanju postane nečimrn in hvalisav? Se umetnost potem še dela, če pa je zavezana etiki, ki se jo ... "Mesečinska struna govori o tem, da se umetnik pred apriorno avtoriteto nikoli ne sme prikloniti tako globoko, da poljubi tla. Če to stori, mu ugasne zvezda, mesečina vzame struno nazaj in violina utihne za zmeraj," je povedala Makarovičeva. Mar 27, 2015 - This Pin was discovered by Knjižnica Ivana Tavčarja Škofj.

»Mesečinska struna govori o tem, da se umetnik pred apriorno avtoriteto nikoli ne sme prikloniti tako globoko, da poljubi tla. Svetlana Makarovič, Mesečinska struna Avtor: Nataša Markič | Maj 28, 2015 | Razstave Medpredmetno povezovanje učnih vsebin glasbene umetnosti in slovenščine je privedlo do nastanka čudovitih izdelkov - glasbil iz odpadnega materiala in literarnega poustvarjanja pripovedke Svetlane Makarovič: Mesečinska struna. Vstopnice za Mesečinska struna, Pravljice za odrasle, 19.10.2018 ob 19:00 v Grajsko gledališče Mesečinska struna Mesečinska struna ali Vsaka pravljica ni pravljica za otroke. 3.

POVEZANE KNJIGE