Ljubezen in spolnost v Svetem pismu

Ljubezen in spolnost v Svetem pismu - Pierre Debergé | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Pierre Debergé
Ljubezen in spolnost v Svetem pismu.pdf

V nizu sodobnih besedil o teh vprašanjih si kristjani lahko pomagamo najprej s Svetim pismom. Knjiga obravnava pojma ljubezen in spolnost na podlagi omemb v Svetem pismu stare in nove zaveze. Če si ogledamo posamezne naslove, ki usmerjajo navedke v Svetem pismu, si lahko ustvarimo sliko o uporabnosti knjige pri urejanju sodobne zmešnjave o tem vprašanju pri vzgoji svojih otrok:• Desakralizirana spolnost• Spolnost, plodnost, nasilje• Med nezaupanjem in prezirom• Visoka pesem?• Moški in ženska – podobi Boga• Adamovo čudenje• Vladavina poželenja in prevlade• Hvalnica različnosti• Jezus in ženske• Jezus in spolna morala v njegovem času• Jezus in zakonska zveza• Jezus in celibat• Milost čistosti• Ponovno odkrito telo• Poroka ali celibat?• »Podrejenost žensk«• Kaj pa homoseksualne prakse?Uvod v knjigo zaključuje avtor s preroškimi mislimi R. M. Rilkeja:»Dekle in ženska bosta vsaka v svojem razvoju zgolj nekaj časa posnemali moške vzorce in vedenje, zgolj nekaj časa opravljali moške poklice. Ko se bodo negotova obdobja prehoda končala, pa se bo pokazalo, da so se ženske tem maškaradam, pogosto smešnim, prepustile samo zato, da bi iz svoje narave izkoreninile izkrivljajoče vplive drugega spola. Tak napredek bo preobrazil ljubezensko življenje, ki je danes tako polno napak […]. Ljubezen ne bo več izmenjava med moškim in žensko, temveč med eno človeško naravo in drugo.«

Največja od njih pa je ljubezen,« piše v Svetem pismu o vrlini, s katero zaključujemo ciklus oddaj o krepostih in vrlinah. O ljubezni se bo gostiteljica Manca Košir pogovarjala s predsednico Slovenskega društva hospic Renato Roban in premišljevalcem, patrom Karlom Gržanom. Ljubezen se zdi sopomenka za dobroto, velikodušnost, dobra dela, in vendar Pavel pravi, da je ljubezen predvsem potrpežljiva.

Jezik Vrednost iskanja. slovenski (1) slovenski (1) Rok dobave. V Svetem pismu piše: »Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje.« 2 Toda to pravo ljubezen lahko izkusimo šele takrat, ko se obrnemo k njemu, sprejmemo njegovo ponudbo in ga prosimo odpuščanja. In razodel sem jim tvoje ime in jim ga bom razodeval, da bo ljubezen, s katero si me ljubil, v njih in bom jaz v njih.« 38.