Kurent

Kurent - Aleš Šteger | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleš Šteger
DIMENZIJA
10,62 MB
IME DATOTEKE
Kurent.pdf
ISBN
1371824179785

OPIS

Pripoved za odrasle v otrocih in otroke v odraslihLeta 2011 je v koprodukciji Lutkovnega gledališča Maribor in Mestnega gledališča Ptuj nastal lutkovni muzikal za otroke Kurent. Pisatelj in pesnik Aleš Šteger je svoje dramsko besedilo preoblikoval v mladinsko povest. Starodavni mitološki Kurent, ki je hkrati grozeč in prijazen, se v Štegrovi pripovedi spopada s težavami današnjega sveta. Je kritičen opazovalec potrošništva, globalnega segrevanja, kopičenja odpadkov, odtujenosti in nečlovečnosti. Kurent z deklico Floro vzpostavi ljubeč odnos, zavezo, ki bo morda rešila svet ...Aleša Štegra (1973) poznamo predvsem kot pesnika za odrasle, esejista, prevajalca in urednika. Njegovo poezijo prevajajo v mnoge tuje jezike. Za svoje delo je prejel številne nagrade. Knjiga Kurent je njegov prvenec za mladino.Tina Dobrajc (1984) je slikarka, vizualna umetnica, ki poleg čopiča in barv uporablja tudi pleksi steklo, vosek, tekstil in postopke, kot sta šivanje in nanos monokromnih koloritov. Ustvarja tudi na področju gledališke scenografije in kostumografije. Pri predstavi Kurent je sodelovala kot scenografka.

Kontakt. Boštjan Maračič ... Kurent or Korant, as people living in countryside would call the mask, is the most popular and numerous traditional carnival figure.

Vsebina te legende tesno povezuje današnje Slovence z našimi predniki v obdobju okrog 7.000 let pred našim štetjem (nekatere raziskave ugotavljajo, da gre dejansko celo za obdobje okrog 11.000-13.000 let pred našim štetjem). EMA KURENT, DFAstrolS, QHP, CMA, ISAR CAP. Introduction.

POVEZANE KNJIGE