Kamniške pravljične poti

Kamniške pravljične poti - Irena Cerar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Irena Cerar
DIMENZIJA
11,79 MB
IME DATOTEKE
Kamniške pravljične poti.pdf
ISBN
3006296871366

OPIS

Irena Cerar nas v svoji tretji knjigi pravljičnih poti popelje po bogatem in raznolikem svetu ljudskega pripovedništva, ki se je ohranilo v okolici Kamnika. Poti nas bodo vodile do razvalin in ohranjenih gradov ter številnih cerkva. Obiskali bomo mlin, pili vodo iz pravih izvirov in hodili ob šumečih potokih, rekah in slapovih. Spoznali bomo alpske doline, plezali po skalah in balvanih, kukali v temačna korita, soteske in jame. Povzpeli se bomo na razgledne vrhove in pohajkovali po planinah, kjer poleti še pasejo.S pomočjo knjige bodo otroci nevsiljivo spoznavali različne oblike naše kulturne dediščine in bogastvo ljudskih pripovedi; izleti pa so primerni tudi za vse odrasle, ki imajo radi dobre zgodbe.Izhodišče za vsak potep je namreč ljudska pravljica ali povedka, izlet pa nas popelje na kraje, omenjene v zgodbi, ki so dodatno predstavljeni s kakovostnimi fotografijami, preglednim zemljevidom ter opremljeni z vsemi potrebnimi podatki za pripravo in izvedbo »pravljične poti«. Predlagani izleti so različnih težavnostnih stopenj, od kratkih in nezahtevnih sprehodov do planinskih izletov v sredogorje, zato lahko v vodniku vsaka družina najde svojim izkušnjam in željam primeren izletniški cilj.Ilustracije v knjigi so delo akademskih slikarjev Polone Lovšin ter Milana Eriča, ki vsak s svojo prepoznavno likovno govorico oživljata ljudske pripovedi ter jih dopolnjujeta. Izčrpen uvod o raziskovanju bogate slovstvene folklore Kamnika in okolice je prispevala mag. Breda Vukmir Podbrežnik; knjigo pa je strokovno pregledal veliki poznavalec kamniških pešpoti Bojan Pollak.Vodnik je rezultat projekta Kamniške pravljične poti, ki ga od leta 2010 izvaja Matična knjižnica Kamnik v sodelovanju z Ireno Cerar. Knjižnica je med drugim tudi zaradi tega projekta prejela nagrado Slovenske sekcije IBBY 2013 za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja.

Hroščku in lisički je potrebno pomagati poiskati izgubljeni slamnik, ob uspešnem povratku z vsemi žigi v knjižici pa otroci v Kavarni Češmin prejmejo ... 4. Križnikov pravljični festival - Jenkret je biv … 2015 Petek, 5.

Knjižnica je med drugim tudi zaradi tega projekta prejela nagrado Slovenske sekcije IBBY 2013 za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja. Kamniške pravljične poti bomo zbrali v knjižni obliki družinskega izletniškega vodnika in izdali pri založbi Sidarta, ki je najbolj kakovostna založba za vodnike. S tem bomo spodbudili izletništvo za družine v Kamnik in okolice in zanimanje za našo dediščino, kar je moč dobro povezati s turizmom. Pred natanko tednom dni, 20.

POVEZANE KNJIGE