Ime vetra

Ime vetra - Patrick Rothfuss | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Patrick Rothfuss
DIMENZIJA
11,83 MB
IME DATOTEKE
Ime vetra.pdf
ISBN
8126137596191

OPIS

Nova zvezda fantazijskega žanra»Ime mi je Kvothe. Reševal sem princese iz rok spečih pokopaliških vladarjev. Požgal sem mesto Trebon. Preživel sem noč s Felurijanko in jo odnesel živ ter pri pameti. Z Univerze so me vrgli, še ko sem bil mlajši od večine fazanov. V mesečini sem stopal po krajih, o katerih drugi nočejo govoriti niti podnevi. Govoril sem z božanstvi, ljubil ženske in pisal melodije, ob katerih začno pevcem liti solze. Nemara ste slišali zame.« Tako svojo pripoved začenja skrivnostni rdečelasec z več imeni, mag, ženskar in ubijalec, junak, o katerem krožijo brezštevilne bajke. Prisluhnite njegovim prigodam, polnim bridkosti, ljubezni in spletk, ter se predajte zgodbi o rojstvu legende.Patrick Rothfuss (1973) se naslanja na dediščino Ursule LeGuin, Georgea R. R. Martina in J. R. R. Tolkiena. Za izvirni poetični glas prvenca Ime vetra je prejel ameriško literarno nagrado Quill.

Požgal sem mesto Trebon. Preživel sem noč s Felurijanko in jo odnesel živ ter pri pameti.

Posledično ima veter, ki piha s severa, smer vetra 0° (360°); veter, ki piha z vzhoda, ima smer vetra 90°; veter, ki piha z juga, ima smer vetra 180° in veter, ki piha od zahoda, ima smer vetra 270°. Kajti poznal je ime vetra, in zategadelj ga je veter ubogal. Spregovoril je sapi, in objela ga je ter ljubkovala.

POVEZANE KNJIGE