Družinska imena na Koroškem in v sosednjih regijah

Družinska imena na Koroškem in v sosednjih regijah - Anton Feinig, Tatjana Feinig | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anton Feinig, Tatjana Feinig
DIMENZIJA
6,99 MB
IME DATOTEKE
Družinska imena na Koroškem in v sosednjih regijah.pdf
ISBN
8513702802413

OPIS

"Imena so kulturna dobrina. Zato je za identiteto vsakega človeka neobhodno, da se pobriga za izvor in morebitni pomen svojega družinskega imena in da je nanj ponosen, saj ga je podedoval od svojih prednikov. Naša imena so dragocena kulturna dediščina."Anton Feinig

Gorička dolina — Gitschtal in na Balkanu.56 Od tod torej imena Lahovna, Laško, Laška vas, Mala/Velika Lahinja idr. (pri nekaterih ni jasno, ali izvirajo iz osnove /V/lah ali iz obč.

Podoben incident se je zgodil že prejšnji konec tedna, ko so neznanci prav tako v noči na nedeljo s črno barvo pomazali slovenska imena na dvojezičnih krajevnih napisih v občinah Pliberk in Dobrla vas. V nekaterih osnovnih in srednjih šolah na Avstrijskem Koroškem poteka pouk delno tudi v slovenščini. [125] Predšolska vzgoja (nemško: Kindergarten ), v večini dežel brezplačna, je zagotovljena za otroke v starosti med tri in šest let in, čeprav neobvezna, se zaradi visoke stopnje vključenosti pojmuje kot običajen del otroške vzgoje. Brezplačna revija o dobrih knjigah Familiennamen in Kärnten und den benachbarten Regionen = Družinska imena na Koroškem in v sosednjih regijah: Fran Ramovš in koroška toponomija: Franz Miklosich und die slavische Anthroponymik: Die Geschichte der Häuser in Südkärnten Familiennamen in Kärnten und den benachbarten Regionen Družinska imena na Koroškem in v sosednjih regijah.

POVEZANE KNJIGE