Ženske na poti, ženske napoti: migrantke v slovenski nacionalni imaginaciji

Ženske na poti, ženske napoti: migrantke v slovenski nacionalni imaginaciji Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
5,48 MB
IME DATOTEKE
Ženske na poti, ženske napoti: migrantke v slovenski nacionalni imaginaciji.pdf
ISBN
5339199567879

OPIS

[COBISS.SI-ID 275575552] ŽENSKE na poti, ženske napoti: migrantke v slovenski nacionalni imaginaciji = Women away, women on the way: female migrants in the Slovene national Imagination / Ksenija Vidmar Horvat (ur., ed.) ; [prevajalci Matic Večko ... et al.].

V svojem raziskovalnem delu se ukvarja predvsem z migracijskimi študijami in študijami mej, njen širši raziskovalni interes pa zajema še vprašanja članstva, državljanstva in tujosti, ki jih obravnava s konceptualnim aparatom kritične teorije. PDF | Setting nationalism and national identity in the theoretical framework of migration, the paper asserts that nation-states remain in strong control... | Find, read and cite all the research ... Nacionalni program »Za ženske v znanosti« deluje na treh različnih ravneh in sicer: že uveljavljenim znanstvenicam podeljuje mednarodne nagrade, mladim perspektivnim znanstvenicam štipendije z namenom podpore njihovega raziskovalnega dela v tujini (mednarodne štipendije) oz.

POVEZANE KNJIGE