Slovenci v Reziji?

Slovenci v Reziji? - Dejan Valentinčič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dejan Valentinčič
DIMENZIJA
3,53 MB
IME DATOTEKE
Slovenci v Reziji?.pdf
ISBN
4849163654009

OPIS

Prvi popis je takratna kraljevina opravila leta 1871, nekaj let po plebiscitu, ko so se prebivalci odločili za priključitev Italiji namesto Avstro-Ogrski, čeprav so se s tem prebivalci ... Slovenska spidvejistična posadka na pokalu narodov v Nemčiji v posadki Matej Žagar, Matic Ivačič in rezerva Nick Škorja je ostala pred vrati finala, kljub temu pa so bili Slovenci v središču pozornosti. Razlog ni prijeten.

Ob pravniškem poklicu in poučevanju se ukvarja tudi z novinarskim delom, veliko svojega časa posveča Slovencem v zamejstvu in po svetu. Izdal je tudi znanstveno monografijo z naslovom: Slovenci v Reziji, kjer je razdelal pravni položaj in dejansko življenje slovenske jezikovne manjšine v tej dolini ... Zanimivo je tudi ime, ki ga je za februar zapisal Baudouin de Courtnemay med Slovenci v Reziji: mali mesec.

POVEZANE KNJIGE