Pravi pogum

Pravi pogum - Bear Grylls | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bear Grylls
DIMENZIJA
12,16 MB
IME DATOTEKE
Pravi pogum.pdf
ISBN
8749819631456

OPIS

Bear Grylls ve, kako težko je preživeti. Vendar ni edini.To ve tudi Louis Zamperini, član posadke ameriškega bombnika, ki je po strmoglavljenju 47 dni preživel na morju. Pa Marcus Luttrell, pripadnik specialne enote ameriške vojne mornarice, ki se je sam spopadel z večjo skupino talibanov v afganistanskem gorovju. Pa Nando Parrado, eden od tistih, ki so preživeli grozljivo letalsko nesrečo visoko v ledenih Andih.Bear Grylls je v knjigi zbral zgodbe o pustolovcih, raziskovalcih, vojakih in vohunih, ki ga navdihujejo že vse življenje, ker tudi v najtežavnejših razmerah niso obupali. Nekatere od njih je težko brati – preživetje je le redko lepo. Vendar pa vse pripovedujejo o ganljivi neustrašnosti, neomajni trdoživosti in izjemni umski moči moških in žensk, ki imajo nekaj skupnega: pravi pogum.Ne dovolite, da bi vam kdorkoli govoril, da česa ni mogoče narediti. Takšni ljudje vam po navadi hočejo povedati le to, da oni tega ne zmorejo.To pa še ne pomeni, da tega ne zmorete vi.

V 70-ih letih 19. stoletja se 14-letna Mattie Ross ( Hailee Steinfeld ) odpravi v Fort Smith v Arkansasu, da bi zahtevala pravico za svojega očeta, ki ga je strahopetni Tom Chaney ( Josh Brolin ) ubil zaradi dveh zlatnikov. Film Pravi pogum, eden največjih favoritov letošnjih oskarjev, pripoveduje zgodbo 14-letne Mattie, ki išče morilca svojega očeta, Toma Chaneyja.

V 1870. letih se 14-letna Mattie Ross odpravi v Fort Smith v Arkansasu, da bi zahtevala pravico za svojega očeta, ki ga je strahopetni Tom Chaney ubil zaradi dveh zlatnikov. Nekatere od njih je težko brati ̶ preživetje je le redko lepo.

POVEZANE KNJIGE