Pesem lune in morja

Pesem lune in morja - Nina George | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nina George
DIMENZIJA
5,38 MB
IME DATOTEKE
Pesem lune in morja.pdf
ISBN
3896662197177

OPIS

Pretanjena zgodba o moči poguma, ki premaga vse sence preteklosti in slavi življenje brez strahu in obžalovanj.Konec je! To je zadnja misel šestdesetletne Nemke Marianne, preden v Parizu, ki ga obišče s svojim nadvse hladnim in odtujenim možem Lotharjem, skoči v Seno. Toda usoda hoče drugače!Potem, ko jo iz vode reši neznanec in jo mož še enkrat grenko razočara, Marianne, ki ne razume niti besedice francosko, pobegne v Bretanijo, v tamkajšnje slikovite kraje, o katerih je doslej samo sanjala.V čarobnem mestecu Kerdruc spozna slikarja Yanna, kopico novih prijateljev in predsem samo sebe. Med raziskovanjem lastnih želja se bori s sencami preteklosti, za katere se zdi, da jo bodo znova ujele v svoje mreže. Jim bo na koncu podlegla in odšla nazaj v staro življenje? Ali pa bo za spremembo prisluhnila šepetu svojega srca in ne glede na vse v svoji knjigi življenja obrnila popolnoma nov list?Čudovita zgodba, prežeta z neustavljivim francoskim šarmom, odpira vprašanja o smislu življenja ter obenem pokaže preprosto pot do uresničitve vseh sanj.Samo srcu je treba znati prisluhniti!Avtoričin roman Svetloba v Provansi, ki je bil do sedaj preveden v 30 jezikov, tudi v slovenščino, je že dobro leto med prvimi desetimi najbolj prodajanimi nemškimi romani. Za pričujoči roman je Nina George leta 2011 prejela nemško literarno nagrado DeLiA, ki jo podeljujejo najboljšim avtorjem ljubezenskih romanov.

Gibanje morske vode je lahko posledica gravitacijske sile Lune - plimovanje, delovanja vetrov - valovanje, sprememb zračnega tlaka in temperatunih razlik - morski tokovi, vetra in temperaturnih razlik v stolpcu morske vode - "upwelling", tektonskih premikov morskega dna, potresnih sunkov, izbruhov podvodnih vulkanov, padcev meteoritov -cunami, podnebnih sprememb oziroma dviga ... Knjiga; Avtor: Nina George: Jezik: Slovenski: Letnik: 2014: Ohranjenost: Dobra: Opis ohranjenosti: Dobro ohranjena knjiga, čista in brez oznak besedila. Št.

strani Pesem morja (Tomm Moore, Irska, Danska, Belgija, Luksemburg, Francija, 2014) je ena izmed estetsko bolj dovršenih animacij zadnjega časa. Avtor se je uveljavil s svojim prvim animiranim filmom Skrivnost iz Kellsa (2010), ki si je prav tako kot Pesem morja prislužil nominacijo za oskarja.

POVEZANE KNJIGE