Pelji svoj plug čez kosti mrtvih

Pelji svoj plug čez kosti mrtvih - Olga Tokarczuk | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Olga Tokarczuk
DIMENZIJA
5,53 MB
IME DATOTEKE
Pelji svoj plug čez kosti mrtvih.pdf
ISBN
6552359343776

OPIS

Roman raste iz protesta proti temu, da ljudje ubijajo živali za zabavo ali korist, ta osrednja problematika pa je spretno vkomponirana v kriminalko, ki prerašča v jedko družbenokritično satiro ali celo moralni triler, kot ga je poimenovala avtorica, ki naj bi v bralcu zbujal moralno nelagodje. Junakinja knjige Janina Duszejko, borka za pravice živali, ki se je naselila na samoti v Sudetih v bližini češke meje, je v zagrizenem sporu z vaško druščino lovcev, s katerimi so v navezi tudi lokalne oblasti. Dogajanje se zaplete, ko se začno v okolici vrstiti nepojasnjeni umori. Zdi se, kot bi se preganjane živali same maščevale svojim krvnikom.

Deli: Kataloška št.: 548545 . Cena 27,96 EUR Klubska cena: 22,35 EUR Izdelek je na zalogi.

strani: 239. Prevod: Jana Unuk Ilustracije: Jaromír 99 Zbirka: Vilenica Žanr: družbenokritični roman, moralistični roman, kriminalni roman, pustolovski roman Narodnost: poljska književnost Posvečeno boju za pravice živali PELJI SVOJ PLUG ČEZ KOSTI MRTVIH << prejšnji izdelek.

POVEZANE KNJIGE