Opravičilo človeka

Opravičilo človeka - Karin Cvetko Vah | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Karin Cvetko Vah
DIMENZIJA
8,92 MB
IME DATOTEKE
Opravičilo človeka.pdf
ISBN
1501748658334

OPIS

Opravičilo človeka je razmislek o stanju današnje družbe in poziv k spremembam. Besedilo je nastajalo v kontekstu vstajniškega gibanja, četudi se nanj eksplicitno ne naslanja, in izraženih potreb javnosti po družbeni refleksiji, njegov namen pa je artikulacija akumuliranega nezadovoljstva.Avtorica ga je napisala iz jeze in razočaranja nad svetom, v katerem živimo, njegov osnovni namen pa je presekati molk in apatičnost. Kritično, mestoma radikalno besedilo načenja ključna vprašanja današnje dobe in osvetljuje krivice, ki smo jim vsakodnevno priča v svetu, v katerem živimo. Razdeljeno je na poglavja, ki obravnavajo posamezne deprivilegirane skupine, od brezposelnih, mladih, bolnih, vse do živali, saj je zadnje poglavje posvečeno krivicam, ki jih naša civilizacija s svojim arogantnim in brezvestnim delovanjem prizadeva drugim živim bitjem.Opravičilo človeka je razširjena različica istoimenskega eseja, ki je bil nominiran na natečaju Slovenskih dnevov knjige za najboljši esej in bil objavljen v reviji Sodobnost.

In zato je pred nami močno besedilo, sploh ne leposlovje ... Opravičilo Človeka book. Read reviews from world's largest community for readers.

Odklonil je ter dodal, da ne želi imeti težav s policijo. Zato smo se odločili, da vseeno vzamemo njegov avto, saj nas je zgrabila panika. Tako malo je potrebno, da nekomu narišemo nasmeh na obraz.

POVEZANE KNJIGE