Na svidenje tam zgoraj

Na svidenje tam zgoraj - Pierre Lemaitre | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pierre Lemaitre
DIMENZIJA
11,58 MB
IME DATOTEKE
Na svidenje tam zgoraj.pdf
ISBN
4115710765596

OPIS

»Za trgovino je vojna velika prednost, tudi še potem, ko mine!«Na ruševinah morije XX. stoletja, se ranjena rešenca iz strelskih jarkov, ki se na poti poškodujeta, želita maščevati. Zato zagrešita sleparijo, ki je hkrati presenetljiva kot tudi nemoralna. Ko se s poti slave podata na stezo prevratnikov, odkrijeta, da njuna zmagovita domovina, Francija, ne šali s svojimi mrtvimi …Roman Nasvidenje zgoraj je freska z redko krutostjo, je izjemen v svoji zgradbi in v vsem, kar nam prikliče v spomin. Gre za velik roman o obdobju po prvi svetovni vojni, ki govori o utvarah premirja, o Državi, ki slavi svoje izginule, a se otrese živih nadležnih, ki je sposobna odvratne reči prikazati kot kreposti.V tem temačnem in užaloščenem občutju prihajajočega dneva, ki ga napolnjujejo omahljivci in strahopetci, kljub temu da jih imajo za junake, nam Lemaitre s presenetljivo veščino riše tragedijo te izgubljene generacije.Pierre Lemaitre je prejemnik prestižne francoske literarne nagrade Goncourt za leto 2013 in hkrati tudi nagrade Francoske televizije.

Cezarja za najboljši tuji film je prejel ruski Brez ljubezni režiserja Andrej Zvjaginceva. Film 120 udarcev na minuto, posnet po resničnih dogodkih, je bil na ogled tudi v Sloveniji. V Cannesu je prejel grand prix, nominiran pa je bil tudi v kar 13 kategorijah za cezarje.

svetovni vojni« bralcu vzbudi vtis, da gre za vojni roman, tudi na naslovnici so upodobljeni vojaki med počitkom na bojišču. V romanu Au revoir la-haut (Na svidenje tam zgoraj) se Goncourtov nagrajenec za leto 2013 ukvarja z obdobjem po koncu prve svetovne vojne. Zanimala ga je dolgo trajajoča bolečina, ki nastopi po koncu vojne, oziroma čas, ko se je treba naučiti živeti z nekdanjimi sovražniki. NA SVIDENJE TAM ZGORAJ Pierre Lemaitre.

POVEZANE KNJIGE