Moja Hirošima

Moja Hirošima - Junko Morimoto | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Junko Morimoto
Moja Hirošima.pdf

Slikanica Moja Hirošima na neposreden, odprt in dostopen način opiše izkušnjo Junko Morimoto, ki je kot otrok preživela eksplozijo atomske bombe v Hirošimi. Tragični dogodek jo je seveda močno zaznamoval, zato je ta hibakuša, kot preživelim pravijo na Japonskem, svoje življenje posvetila širjenju sporočila miru. S svojimi ilustracijami in preprostim jezikom zelo nazorno prikaže vse razsežnosti tega grozodejstva skozi otroško perspektivo, kar slikanici omogoča, da se dotakne vsakega človeka. Svet brez jedrskega orožja je mogoč le, če si ga želimo in si prizadevamo zanj. V duhu japonsko-slovenskega prijateljstva slikanico izdajamo v obeh jezikih.

02.06.1962 - 07.06.1962 (1) Klub Kinodvor Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti. 🎵Muzika: Aleksandar Perišić Romario🎵Tekst: Marina Tucaković🎵Aranžman: Dejan AbadićZvanični Portal Grand Production-a: http://grand.online/Label ... Hirošima, ljubavi moja (1960) Hiroshima mon amour. Žanr Drama, Ratni, Romantika .

Film je imao veliki utjecaj na nastanak francuskog novog vala Moja Hirošima veliko pove že z naslovom in naslovno ilustracijo - govora bo o Hirošimi, o mestu, katerega obstoj lahko delimo na »pred« in »po«, torej pred atomsko bombo in po njej. Avtorica slikanice, ki je v Hirošimi odraščala, bralcu na ogled postavi obe podobi mesta, kar ima zavoljo kontrasta še večji učinek.