Mehanikom!

Mehanikom! - Sava Kosmač, Srečko Kosovel | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sava Kosmač, Srečko Kosovel
DIMENZIJA
10,4 MB
IME DATOTEKE
Mehanikom!.pdf
ISBN
1480176285324

OPIS

Literarni manifest Mehanikom!, protest proti človeku robotu, je vizionarski pesnik vsemirja napisal junija 1925 v Tomaju. Naperjen proti brezdušni mehanizaciji tistega časa – in današnjemu brezpogojnemu uklanjanju – nas nagovarja, da odvržemo mehanizme in se osvobodimo. Človek stroj bo uničen, napoveduje Kosovel. Svita se. Iz nižin, z dna, z nevihto in strelami vstaja novo človečanstvo. Dovolj je bilo ponižano, oskrunjeno in tlačeno. Neustavljiva sila življenja je v njem, zato – Odprite okna, odprite duri: novi človek prihaja!Kosovelov manifest Mehanikom! je vizualno nadgradila in ga z nadčasno likovno govorico podčrtala Sava Kosmač. Knjižica je položena v pisemsko ovojnico.

- Odprite okna, odprite duri: novi človek prihaja! Traktor Fendt,merilo 1:16,dimenzije: 46 x 20 x 24 cm,narejen je iz kvalitetne plastike,v kompletu tudi mehanik,starost 3 leta +,OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let. Manifest mehanikom. Najbrž je skupna točka vseh avantgardnih gibanj pojem manifesta.

Šmartno bo po besedah umetniške direktorice festivala Tjaše Koprivec družbeno-kritično naravnano, pa tudi romantično zaneseno, Medana pa bo tokrat eksplozivna in električna, saj so jo motivno pripeli na manifest Mehanikom! Srečka Kosovela. Z igračo TRAKTOR Fendt Favorit 1050 Vario BRUDER predstavlja prvi model nove serije 4000 in novo usmeritev z izjemno pozornostjo do detajlov. Z mehanikom in orodjem za servisiranje bo vsakršno popravilo zlahka opravljeno. Avtomobilski šov svetovnih prvakov s slovenskimi ograjami in mehanikom #foto.

POVEZANE KNJIGE