Ljubimca z Vošnjakove ulice

Ljubimca z Vošnjakove ulice Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Ljubimca z Vošnjakove ulice.pdf

Silva Ponikvar In Karel Destovnik Kajuh sta zagorela v ljubezni po novem letu 1942, konec februarja pa sta se resno povezala pri njej doma, na Vošnjakovi. Zaživela sta v vročični ljubezenski zvezi, ki je kljub stalni ogroženosti potekala dokaj mirno do konca leta 1942, in načrtovala skupno življenje v svobodi.Vojna in izdajstva so posegli v njuno zvezo, ki je bila dvakrat brutalno prekinjena s Silvinim zaporom, toda njuna ljubezenska zveza se je z nezmanjšano močjo potrjevala v ljubezenskih pismih in bežnih srečanjih v letu 1943. Kajuh je v tem času ustvaril svoje najboljše pesmi in jih pošiljal svoji zaprti Silvici.Izpisal ji je tudi poseben pesniški zvezek, ki je, skupaj s pismi in fotografijami, po njeni želji do konca vojne ostal zakopan pod češnjo na njenem domačem vrtu. Zaklad v pločevinasti škatli se je ohranil do danes.Preživelo je šestindvajset Silvinih in dvanajst Kajuhovih očarljivih pisem, ki jih prvič objavljamo v tej knjigi. Razbral in z opombami opremil jih je Mihael Glavan ter dodal še dokumentarno spremno besedo.

Bralci, obiskovalci knjižnega sejma, so izbrali knjigo leta Mihael Glavan: Ljubimca z Vošnjakove ulice: pisma Silve Ponikvar in Karla Destovnika Kajuha : izbor pisem, komentarji in spremna beseda Mihael Glavan. 1.

Iskanje priporočil ... Ljubimca z Vošnjakove ulice : pisma Silve Ponikvar in Karla Destovnika Kajuha by Silva Ponikvar ( Book ) 5 editions published between 2014 and 2015 in Slovenian and held by 43 WorldCat member libraries worldwide su=korespondenca NUK Virtualna knjižnica COBISS+. Na enem mestu dostop do informacij v knjižnicah.