Kresnik

Kresnik - Jernej Kastelec | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Jernej Kastelec
Kresnik.pdf

Peter, Igor in Štefan se med počitnicami pri dedku na kresno noč odpravijo raziskovat bližnji gozd. Tam Peter, najmlajši med njimi, spozna skrivnostni pravljični svet vil, ognja, slovanskega boga Kresnika, doleti pa ga tudi preizkušnja, v kateri mora dokazati svoj pogum in narediti prvi korak na poti k zrelosti.Zgodba je nastala po kratkem filmu Kresnik: Ognjeno izročilo, ki mlade popelje v svet fantazije in ljudskega izročila.Darilo ob nakupu knjige: dvd s filmom Kresnik!

Kot predsednik petčlanske žirije, ki je ocenjevala slovensko romaneskno bero v letu 2009, sem dobil neposredni vpogled v selekcijske mehanizme in dileme v tem segmentu literarnega življenja. The kresnik award excels the best Slovene novel of the past year. Kresnik je imel pri sebi psa, ki mu je karte pobiral, če mu je katera padla na tla, kraljica pa si je morala karte sama vzdigovati.

Nagrada je šla v roke ženski pisateljici, in sicer jo je za roman Ivana pred morjem prejela pisateljica Veronika Simoniti. Članki z oznako Kresnik. prvi mesec samo 1 eur.