Eh, srce ti moje ljubljeno

Eh, srce ti moje ljubljeno - Tone Pavček | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tone Pavček
DIMENZIJA
6,90 MB
IME DATOTEKE
Eh, srce ti moje ljubljeno.pdf
ISBN
9855578214138

OPIS

Kondorjev izbor pesnika zemlje in luči.Tone Pavček (1928– 2011) je ustvarjalec, ki si je s poezijo za odrasle in otroke, pa tudi z esejistiko in prevajalskim opusom že davno zaslužil naziv slovenskega literarnega klasika. Pesnik, ki je v Pesmih štirih svojo pot začel skupaj s Kovičem, Menartom in Zlobcem, stoji na začetku velikega modernega preobrata v slovenski poeziji. A to je bil šele začetek – v naslednjih desetletjih je iz intimizma prešel mnoge pesniške faze. Izbor njegovih del sledi ravno tej poti, ki je tudi pot njegovih življenjskih (pre)izkušenj, in prikazal njegovo ustvarjalnost, s katero je od nekdaj hodil med ljudi in ki, kot je pokazal velik uspeh njegove zadnje zbirke Angeli, še vedno živi med njimi. Izbor iz vseh zbirk dopolnjuje še nekaj neobjavljenih pesmi ter izčrpna bibliografija.

Zbirka: Knjižnica Kondor Žanr: pesem Narodnost: slovenska književnost Pesnik Tone Pavček, tudi esejist, prevajalec in urednik, samosvoje ime slovenske poezije, se je rodil leta 1928 v Šentjurju pri Novem mestu v kmečki družini in to je treba povedati zato, ker je bil vse ... Eh, srce ti moje ljubljeno : izbrane pesmi Pesnik Tone Pavček, tudi esejist, prevajalec in urednik, samosvoje ime slovenske poezije, se je rodil leta 1928 v Šentjurju pri Novem mestu v kmečki družini in to je treba povedati zato, ker je bil vse življenje navezan na zemljo domačo, na kateri in... TI,LJUBLJENO MOJE! - Portal namijenjen alternativcima, praktičarima prirodne medicine, centrima, udrugama te korisnicima alternativnih usluga. EH,SRCE TI MOJE LJUBLJENO << prejšnji izdelek. naslednji izdelek >> EH,SRCE TI MOJE LJUBLJENO.

Kar nad vsem tem kraljuje, je po njegovem »ljubezen-srce«. Podprite Delo.

POVEZANE KNJIGE